Po beveik metų Ukraina paskyrė naują kovos su korupcija vadovą

Pirmadienį Ukraina paskyrė naują Nacionalinio kovos su korupcija biuro vadovą, pranešė šalies ministras pirmininkas. Šios pareigos buvo laisvos maždaug 11 mėnesių.

Pirmadienį Ukraina paskyrė naują Nacionalinio kovos su korupcija biuro vadovą. Juo tapo Semionas Kryvonosas.<br>„Twitter“ nuotr.
Pirmadienį Ukraina paskyrė naują Nacionalinio kovos su korupcija biuro vadovą. Juo tapo Semionas Kryvonosas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 5:32 PM

Semionas Kryvonosas paskirtas per specialų ministrų kabineto posėdį, per „skaidrų balsavimo procesą“ įveikęs du kitus kandidatus“, tviteryje parašė ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas.

Europos Sąjunga (ES) jau kurį laiką spaudžia Ukrainą labiau kovoti su korupcija, tad šis paskyrimas svarbus šalies stojimui į ES.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad S.Kryvonosas, advokatas iš pietinio Mariupolio uostamiesčio, palaiko glaudžius ryšius su Volodymyro Zelenskio prezidentūra. Kai kurie aktyvistai ir žurnalistai teigia, kad šie ryšiai gali neigiamai atsiliepti jo darbui.

2015 m. su Vakarų pagalba įkurtai kovos su korupcija tarnybai septynerius metus iki praėjusių metų balandžio vidurio vadovavo Artiomas Sytnykas. Pasibaigus jo kadencijai, pareigybė buvo laisva daugelį mėnesių.

Po Rusijos Ukraina laikoma viena labiausiai korumpuotų Europos šalių, nors kelis kartus ėmėsi reformų, sakoma šių metų korupciją stebinčios organizacijos „Transparency International“ pranešime. Anksčiau šiais metais kilo skandalas dėl Ukrainos gynybos ministerijos pernelyg brangaus maisto pirkimo kariuomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.