Dėl smarkaus smogo Tailande šimtai tūkstančių žmonių plūsta pas medikus

Dėl besitęsiančio smogo didelėje Tailando dalyje vis daugiau žmonių prireikia medikų pagalbos. Vien tik šią savaitę į medikus kreipėsi beveik 200 000 pacientų, laikraštis „Bangkok Post“ citavo visuomenės sveikatos tarnybos pareigūną Opasą Karnkawinpongą.

Smogas Bangoke.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Smogas Bangoke.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-09 10:48

Nuo mėnesio pradžios daugiau kaip 5 mln. žmonių diagnozuotos ligos, tiesiogiai susijusios su didžiule oro tarša. Daugelis skundėsi dėl kvėpavimo takų problemų.

Ypač smogas paveikė 15 provincijų, pirmiausiai – šalies šiaurėje. Pavojingos kietųjų dalelių vertės fiksuojamos, pavyzdžiui, turistų pamėgtame Čiangmajuje bei sostinėje Bankoke.

Didelį oro užterštumą pirmiausiai sukėlė laukų deginimas dalyje Tailando, taip pat besiribojančiose šalyse Mianmare, Kambodžoje ir Laose.

Sausojo sezono pabaigoje ūkininkai padega laukus, kad ugnis išdegintų brūzgynus ir piktžoles. Dėl to nuo sausio iki kovo dažnai padidėja kietųjų dalelių koncentracija.

O. Karnkawinpongas paragino senyvo amžiaus žmones, vaikus bei sveikatos problemų turinčius asmenis, jei įmanoma, likti namuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.