Lenkija praneša įgyvendinusi savo pažadą: šią savaitę į Ukrainą pristatys 10 „Leopard“ tankų

Lenkija ketvirtadienį pranešė įgyvendinusi savo pažadą šią savaitę perduoti Rusijos užpultai Ukrainai 10 vokiškų kovinių tankų „Leopard 2A4“.

Leopard A4.<br>Soc. tinklų nuotr.
Leopard A4.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 1:17 PM, atnaujinta Mar 9, 2023, 1:55 PM

„Kalbame apie tankų batalioną – Lenkija savo dalį jau pristatė. O mūsų sąjungininkai (tankus) į Ukrainą pristatys jau visai netrukus“, – žurnalistams pareiškė lenkų gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Lenkija iš viso buvo pažadėjusi Ukrainai 14 „Leopardų“. Pirmieji keturi besiginančią šalį pasiekė per pirmąsias Rusijos visapusiškos invazijos metines.

Pasak M. Blaszczako, artimiausiu metu aštuonis „Leopard“ tankus perduos Kanada, tiek pat atsiųs Norvegija, o dar bent šešis pridės Ispanija. „Kalbėjausi su Ispanijos gynybos ministre Margarita Robles. Gali būti, kad papildomai bus dar keturi (tankai)“, – tvirtino M. Blaszczakas.

Negana to, Lenkijos gynybos ministras kartu paskelbė apie jo šalyje kurdinamą Ukrainai skirtų „Leopardų“ aptarnavimo ir remonto centrą.

M. Blaszczakas nurodė apie tai jau kalbėjęsis su Vokietijos gynybos ministru Borisu Pistoriusu. „Pagrindinis iššūkis susijęs su šių tankų atsarginėmis dalimis. Jų gamyba buvo nutraukta prieš 20 metų, tačiau esame pasirengę gamybą atnaujinti – be abejo, bendradarbiaudami su vokiečiais“, – kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.