Rusija tvirtina, kad esą yra sudėtinga pratęsti Ukrainos grūdų eksporto susitarimą

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad esą yra sudėtinga pratęsti Ukrainos grūdų eksporto susitarimą, nes jis tariamai nėra tinkamai įgyvendinamas.

​Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad esą yra sudėtinga pratęsti Ukrainos grūdų eksporto susitarimą, nes jis tariamai nėra tinkamai įgyvendinamas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad esą yra sudėtinga pratęsti Ukrainos grūdų eksporto susitarimą, nes jis tariamai nėra tinkamai įgyvendinamas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 2:32 PM

Vadinamoji Juodosios jūros grūdų iniciatyva buvo pristatyta praėjusių metų liepą. Dėl jos buvo susiderėta tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms (JT) ir Turkijai. Šiuo susitarimu buvo sudarytos sąlygos saugiam ukrainietiškų grūdų eksportui iš trijų per dabartinį plataus masto karą Rusijos blokuotų Ukrainos uostų.

Kovo 18 d. ši sutartis automatiškai prasitęstų, jei tam nepaprieštaraus nė viena pusė. Tačiau S. Lavrovas nurodė, kad neva nesilaikoma susitarimo sąlygų, susijusių su pačios Rusijos grūdų ir trąšų eksportu – jam esą vis dar taikomi apribojimai, kuriuos žadėta atšaukti.

„Jei paketas įgyvendinamas tik pusiau, tuomet pratęsimo klausimas tampa ganėtinai sudėtingas“, – Maskvoje surengtoje bendroje spaudos konferencijoje su Saudo Arabijos užsienio reikalų ministru kalbėjo Rusijos diplomatijos vadovas.

Antradienį JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas ragino pratęsti Ukrainos grūdų eksporto susitarimą ir tai vadino gyvybiškai svarbiu žingsniu. Praėjusią savaitę panašų raginimą išsakė ir JAV valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.