V. Putinas pasveikino Xi Jinpingą su trečiąja kadencija Kinijos vadovo poste

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino Kinijos vadovą Xi Jinpingą su trečiąja kadencija poste ir pasidžiaugė abiejų šalių santykiais. „Mielas drauge, priimkite mano nuoširdžius sveikinimus, – pareiškė V. Putinas penktadienį. – Rusija labai vertina jūsų asmeninį indėlį stiprinant santykius (...) ir strateginį bendradarbiavimą tarp mūsų šalių“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino Kinijos vadovą Xi Jinpingą su trečiąja kadencija poste ir pasidžiaugė abiejų šalių santykiais.<br>Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino Kinijos vadovą Xi Jinpingą su trečiąja kadencija poste ir pasidžiaugė abiejų šalių santykiais.<br>Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2023, 11:25 AM

V. Putinas teigė esąs tikras, „kas mes savo bendru darbu užtikrinsime vaisingą Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimą daugelyje sričių“. „Mes ir toliau (...) koordinuosime bendradarbiavimą svarbiausiomis regioninėmis ir tarptautinėmis temomis“, – sakoma toliau Kremliaus paskelbtame pareiškime.

V. Putinas pabrėžė, kad Xi Jinpingo perrinkimas rodo paramą Kinijos vadovo politikai, „kurios tikslas yra didesnė socialinė ir ekonominė plėtra Kinijoje bei nacionalinių interesų tarptautinėje arenoje apsauga“.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios prieš daugiau nei metus Rusijos ir Vakarų šalių santykiai pasiekė žemumas. Nuo tada Maskva stengiasi stiprinti savo santykius su Kinija. Abi šalis sieja labai įtempti santykiai su JAV.

Kinija nėra pasmerkusi Rusijos karo prieš Ukrainą. Per pirmąsias karo pradžios metines vasario 24-ąją Pekinas pateikė „12 punktų planą“, kuriame, be kita ko, reikalaujama taikos derybų tarp Kyjivo ir Maskvos.

JAV neseniai apkaltino Kiniją svarstant tiekti ginklus Rusijai. Kinija tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.