Ukrainoje sulaikytas rusiškos propagandos platinimą organizavęs kolaborantas

Ukrainos saugumo tarnybos kibernetiniai specialistai išlaisvintose Charkovo srities teritorijose demaskavo dar vieną priešo pakaliką.

Ukrainos saugumo tarnybos kibernetiniai specialistai išlaisvintose Charkovo srities teritorijose demaskavo dar vieną priešo pakaliką.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ukrainos saugumo tarnybos kibernetiniai specialistai išlaisvintose Charkovo srities teritorijose demaskavo dar vieną priešo pakaliką.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-11 12:08

Pasak Ukrainos saugumo tarnybos, paaiškėjo, kad nusikaltėlis yra Kupjansko gyventojas, kuris, užgrobus dalį regiono, sutiko savanoriškai bendradarbiauti su Rusijos okupantais.

Pažymima, kad už tai jis buvo paskirtas Rusijos okupacinės administracijos ryšių ir masinių komunikacijų departamento televizijos bei radijo transliacijų skyriaus laikinai vyriausiojo specialisto pareigas einančiu specialistu.

Eidamas savo „pareigas“, jis organizavo centrinių Rusijos televizijos kanalų transliavimą Ukrainos antžeminės skaitmeninės televizijos dažniais. Tam jis naudojo Kupjansko televizijos bokšto telekomunikacinę įrangą.

Taip agresorius skleidė dezinformaciją apie karą Ukrainoje tarp vietos gyventojų Kremliaus propagandistų parengtų siužetų ir laidų pavidalu. Be to, visas transliuojamas turinys buvo skirtas Rusijos ginkluotai agresijai neigti ir Rusijos okupantų karo nusikaltimams pateisinti.

Remdamiesi surinktais įrodymais Ukrainos saugumo tarnybos tyrėjai pranešė atsakovui apie įtarimą pagal BK 6 dalį, 111–1 Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnį (kolaboravimo veikla).

Kolaborantui gresia 12 metų laisvės atėmimo bausmė bei turto konfiskavimas.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.