Apnuodijimų banga Irane: 100 mokinių vis dar gydomi ligoninėse

Po mįslingų apnuodijimų bangos Irane 100 mokinių, vyriausybės duomenimis, vis dar gydomi ligoninėse. Iš viso nustatyta 13 000 įtariamų apnuodijimo atvejų, pirmadienį pranešė Irano naujienų agentūra „Tasnim“. Mįslingų apnuodijimų banga sukėtė šalį ir praėjusią savaitę sukėlė naujus protestus.

Po mįslingų apnuodijimų bangos Irane 100 mokinių, vyriausybės duomenimis, vis dar gydomi ligoninėse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po mįslingų apnuodijimų bangos Irane 100 mokinių, vyriausybės duomenimis, vis dar gydomi ligoninėse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 5:27 PM

Apie pirmuosius atvejus pranešta jau lapkritį. Irano vyriausybė teigia, kad tai tikslingos atakos. Incidentai fiksuoti beveik vien mergaičių mokyklose. Tėvai ir artimieji pasipiktinę ir įtūžę. Jie iš dalies kaltina ir institucijas.

Medikai kalba apie moksleivių apnuodijimą dujomis. Priežastys vis dar lieka nežinomos. Mirčių kol kas pavyko išvengti.

Irano politinė ir dvasinė vadovybė nuo protestų prieš represinę vyriausybę ir islamo valdymo sistemą pradžios rudenį patiria didžiulį spaudimą. Protestus sukėlė jaunos Irano kurdės mirtis po to, kai ji buvo sulaikyta moralės policijos. Tai didžiausia politinė krizė Irane per dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.