ES pratęsė sankcijas Rusijai

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį dar pusmečiui pratęsė sankcijas Rusijai, kurios šiai šaliai buvo įvestos dėl jos invazijos į Ukrainą, informuoja CNN.

 Europos Sąjunga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Europos Sąjunga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 9:05 PM

Remiantis Europos Vadovų Tarybos (EVT) pranešimu, šių sankcijų taikinyje yra subjektai, atsakingi už Ukrainos teritorinio vientisumo, suvereniteto ir nepriklausomybės pažeidimą. Kaip teigiama, baudžiamosios priemonės šiuo metu taikomos 1 473 fiziniams ir 205 juridiniams asmenims. Jos, be kita ko, apima kelionių ribojimus ir turto įšaldymą.

„2023 m. vasario 9 d. priimtose EVT išvadose ES pakartojo griežtai smerkianti Rusijos agresijos karą prieš Ukrainą, kuris akivaizdžiai pažeidžia Jungtinių Tautų Chartiją ir atnešė Ukrainai bei jos žmonėms didžiules kančias ir sunaikinimus“, – sakoma EVT pranešime. Jame Taryba taip pat pareikalavo, kad Rusija „nedelsdama nutrauktų savo brutalų karą“.

Po naujausio EVT sprendimo bloko sankcijos Rusijai galios mažiausiai iki šių metų rugsėjo 15 d. Apie baudžiamųjų priemonių pratęsimą pranešta po to, kai ES vasarį patvirtino 10-ąjį sankcijų Rusijai paketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.