Kraupi tragedija JAV: 3-metė mergaitė nušovė savo 4 metų sesę

Teksase per netyčinį šaudymą 3 metų mergaitė mirtinai sužeidė savo 4 metų sesutę, pranešė Hariso apygardos šerifas Edas Gonzalezas.

Teksase per netyčinį šaudymą 3 metų mergaitė mirtinai sužeidė savo 4 metų sesutę, pranešė Hariso apygardos šerifas Edas Gonzalezas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Teksase per netyčinį šaudymą 3 metų mergaitė mirtinai sužeidė savo 4 metų sesutę, pranešė Hariso apygardos šerifas Edas Gonzalezas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 8:56 AM

„Iš esmės tai susiję su 3 ir 4 metų vaikais“, – sakė E.Gonzalezas. – Įtariama, kad šaudė 3-metė. Atrodo, kad tai buvo netyčinis šaudymas.“

Vadindamas šį incidentą „tragišku“, bet „labai lengvai išvengiamu“, šerifas pasakojo, kad grupė šeimos narių ir draugų, penki suaugusieji ir du vaikai, sekmadienį linksminosi viename Hjustono bute. Vienu metu vaikai buvo be priežiūros miegamajame, nes kiekvienas iš tėvų manė, kad kitas juos stebi, sakė jis.

Trejų metų vaikas paėmė į rankas užtaisytą pusiau automatinį pistoletą, teigė E.Gonzalezas. Šeima išgirdo šūvį ir nubėgo į kambarį, kur ant grindų rado be sąmonės gulinčią 4 metų mergaitę.

„Atrodo, kad tai dar viena tragiška istorija, kai dar vienas vaikas gauna šaunamąjį ginklą ir sužeidžia kitą žmogų“, – sakė E.Gonzalezas.

Šerifas sakė, kad tyrimas tęsiamas, ir pažymėjo, kad tokiose situacijose, kaip ši, „labai tikėtina“, kad kam nors bus pateikti kaltinimai dėl to, kad neužtikrino ginklo saugumo.

Šis šaudymas – tai tik paskutinis atvejis, kai vaikas panaudojo nesaugų šaunamąjį ginklą ir tapo tragedijos priežastimi. Pastaruoju metu garsiausias toks šaudymo atvejis buvo šešiametis berniukas, kuris šių metų pradžioje Virdžinijos valstijos Niuporto Niukaso mieste šovė į savo pradinės mokyklos mokytoją, kuri šiuo metu sveiksta.

Remiantis grupės „Everytown Research & Policy“, kuri pasisako už ginklų kontrolę ir kovą su smurtu naudojant ginklus, duomenimis, 2015–2020 m. įvyko mažiausiai 2 070 netyčinių šaudymų, kuriuos įvykdė jaunesni nei 18 m. vaikai, dėl kurių žuvo 765 žmonės ir buvo sužeisti 1 366 žmonės. Apie 39 proc. iš jų – 9 metų ar jaunesni šauliai, nurodė pelno nesiekianti organizacija.

Remiantis 2022 m. žurnale „The New England Journal of Medicine“ išspausdintu straipsniu, su šaunamaisiais ginklais susiję sužalojimai neseniai aplenkė motorinių transporto priemonių avarijas ir tapo pagrindine 1–19 metų amžiaus žmonių mirties priežastimi JAV. Šiuo rodikliu JAV yra vienintelė tarp pasaulio valstybių.

„Nė vienoje kitoje panašiai didelėje ar turtingoje šalyje mirtys nuo šaunamųjų ginklų nėra tarp keturių pagrindinių mirtingumo priežasčių, jau nekalbant apie pirmąją vaikų mirties priežastį“, – rašoma praėjusiais metais atliktame „Kaiser Family Foundation“ tyrime.

Amerikos pediatrų akademija rekomenduoja ginklų savininkams laikyti šaunamuosius ginklus užrakintus ir neužtaisytus, o šovinius – atskirame seife.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.