Lenkijos saugumo tarnybos išardė Rusijos šnipų tinklą, planavusį sabotažą

Lenkijos saugumo tarnybos išardė Lenkijoje veikusį šnipinėjimo tinklą, patvirtino Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 10:46 AM, atnaujinta Mar 16, 2023, 10:54 AM

Trečiadienį Radijo stotis „RMF FM“ trečiadienį pranešė, kad saugumo tarnybos sutriuškino Rusijai dirbančių šnipų, planavusių sabotažo išpuolius geležinkelio linijose, tinklą.

„RMF FM“ pskelbė, kad Lenkijos saugumo tarnybos sulaikė šešis asmenis, įtariamus šnipinėjimu Rusijai, ir teigė, kad grupė planavo sabotažą.

Kalbėdamas apie šį tinklą, Lenkijos gynybos ministras M. Blaszczakas valstybiniam transliuotojui „Polskie Radio 1“ sakė: „Norėčiau pabrėžti, kad Vidaus saugumo agentūros pareigūnams pavyko pasiekti didžiulę sėkmę, nes buvo išaiškintas visas šnipų tinklas.“

„Tai neabejotinai įrodo, kad Lenkijos tarnybos labai efektyviai dirba mūsų šalies saugumo labui“, – pridūrė jis.

M.Blaszczakas teigė, jog tai buvo „grupė, rinkusi informaciją tiems, kurie užpuolė Ukrainą“. „Grėsmė buvo reali“, –sakė jis.

Lenkijos gynybos ministras atsisakė plačiau komentuoti bylą ir sakė, kad daugiau informacijos paskelbs vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis spaudos konferencijoje vėliau ketvirtadienį.

Teigiama, kad šeši sulaikyti asmenys buvo iš šalių į rytus nuo Lenkijos ir dirbo Rusijos žvalgybai. „ABW agentai juos areštavo, sužinoję, kad grupuotė įrengė prie geležinkelio mazgų ir svarbių transporto kelių kameras, skirtas stebėti eismą geležinkeliu ir perduoti vaizdus į internetą“, – skelbė „RMF FM“.

Anot radijos stoties, kameros buvo įrengtos geležinkelio maršrutuose Pakarpatės vaivadijoje, pietryčių Lenkijoje, netoli Žešovo ir Jasionkos oro uosto, pagrindinio karinės ir humanitarinės pagalbos Ukrainai logistikos centro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.