Per demonstraciją Atėnuose neišvengta riaušių

Nauji streikai ketvirtadienį paralyžiavo gyvenimą Graikijoje. Dešimtys tūkstančių žmonių visuose dideliuose miestuose išėjo į gatves, reikalaudami ištirti tragiškos traukinių avarijos, per kurią žuvo 57 žmonės ir dešimtys buvo sužeisti, aplinkybes. Atėnuose radikalai ėmė kelti riaušes. Jie atsiskyrė nuo demonstrantų minios ir susirėmė su policija.

 Riaušės Atėnuose.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Riaušės Atėnuose.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-16 19:10

Streikas, be kita ko, paveikė skrydžius: streikuojant oro dispečeriams, buvo atšaukti visi skrydžiais vidaus reisais ir skrydžiai į užsienį. Taip pat streikavo keltininkai, geležinkeliečiai ir viešojo transporto darbuotojai. Darbą nutraukė viešojo ir sveikatos sektorių darbuotojai.

Apie 150 riaušininkų Atėnuose mėtė į policininkus padegamuosius butelius ir akmenis. Jie padeginėjo šiukšlių konteinerius, daužė vitrinas, gadino automobilius. Pareigūnai panaudojo ašarines dujas, akinamąsias granatas ir lazdas. Sulaikyti šeši žmonės. Nesunkiai nukentėjo vienas policininkas, pranešė graikų žiniasklaida. Nedidelė riaušės vyko ir Patrų uostamiestyje.

Pastaruoju metu daug streikų ir demonstracijų Graikijoje rengiama ne tik dėl tragiškos traukinių avarijos, bet ir dėl priešrinkiminio laikotarpio. Vėliausiai iki liepos pradžios šalyje turi įvykti parlamento rinkimai, tačiau jų data dar nepaskirta. Opozicinės partijos jau dabar mobilizuoja savo narius dalyvauti streikuose ir mitinguose ir taip daryti spaudimą dabartinei dešiniųjų vyriausybei.

Graikijos teisėsauga tuo tarpu tęsia tyrimą dėl avarijos, kuri įvyko kovo 1 d. Turimomis žiniomis, geležinkelio ruože tarp Atėnų ir Salonikų keleivinis traukinys kaktomuša rėžėsi į tais pačiais bėgiais važiavusį prekinį traukinį.

Teismas leido suimti Larisos miesto geležinkelio stoties budėtoją, kuris prisipažino nenukreipęs traukinių į teisingus bėgius. Jis buvo apkaltintas žmogžudyste dėl neatsargumo. Vėliau buvo sulaikyti dar trys su šia nelaime siejami pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.