Žvilgsnis į Rusijos draugus užsienyje: tarp jų – Italijos princesė, sąmokslo teorijų šalininkai ir Stevenas Seagalas

Žvelgiant į neseniai įvykusį Tarptautinį rusofilų judėjimo suvažiavimą, kurį surengė konservatyvūs aktyvistai ir kuris su dideliu triukšmu vyko stiklinėje Valstybinio Puškino muziejaus salėje Maskvoje, nesunku pastebėti, jog dabartiniai Rusijos draugai užsienyje yra politiniai marginalai ir sąmokslo teorijų šalininkai.

„Aš esu 100 proc. rusofilas ir 1 mln. proc. rusas“, – spaudos konferencijoje sakė S.Seagalas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Aš esu 100 proc. rusofilas ir 1 mln. proc. rusas“, – spaudos konferencijoje sakė S.Seagalas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Konferencijoje dalyvavo ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris suteikė oficialų statusą tam, kas būtų laikoma marginaliniu renginiu. Jis pasakė pagrindinę kalbą ir perskaitė Vladimiro Putino kreipimąsi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Konferencijoje dalyvavo ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris suteikė oficialų statusą tam, kas būtų laikoma marginaliniu renginiu. Jis pasakė pagrindinę kalbą ir perskaitė Vladimiro Putino kreipimąsi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-18 09:29

Tarp jų buvo ir prieštaringai vertinamas amerikiečių aktorius Stevenas Seagalas, Charles de Gaulle'io anūkas bei italų princesė, dar geriau žinoma dėl pirmo J.R.R.Tolkieno knygos vertimo į italų kalbą, kuri baiminasi, kad europiečiai berniukai skatinami vesti savo karves.

„Esu čia tam, kad skatinčiau taiką ir draugystę, ir tikrai manau, kad šį konfliktą išprovokavo ir sukėlė anglosaksų interesai... Manau, kad dėl to pasaulis atsidūrė dideliame pavojuje, ir aš esu čia tam, kad su tuo kovočiau“, – interviu laikraščiui „Guardian“ sakė prancūzų generolo anūkas Pierre de Gaulle'is.

Jaunesnysis de Gaulle'is jau sulaukė prieštaringų vertinimų. Praėjusį mėnesį jis prancūzų laikraščiui „Le Parisien“ teigė, kad Vakarai „deja, leido Volodymyrui Zelenskiui, jo oligarchams ir neonacių karinėms grupuotėms įsisukti į karo spiralę“.

Jo vyresnysis brolis Yves de Gaulle'is sausio 24 d. laikraščiui „Le Parisien“ sakė, kad jo brolio pažiūros „niekam, išskyrus jį patį, nerūpi – nei man, nei mūsų šeimai, nei juo labiau generolui“.

Pierre de Gaulle'is nekomentavo brolio pastabų ir išvengė klausimo susijusio su jo pavardės naudojimu karui Ukrainoje įteisinti, nors scenoje paklaustas apie šį konfliktą P. de Gaulle'is su pasididžiavimu paminėjo savo senelį.

„Mano senelis turėjo labai gilių žinių apie Rusijos vadovus, taip pat ir apie žmones, – sakė jis konferencijoje. – Taigi jis gana gerai suprato, kad Europai ir Prancūzijai yra naudinga ir geografiškai būtina sudaryti sąjungą su Rusija.“

„Vis daugiau žmonių supranta, kad šis konfliktas buvo sukurtas siekiant sugriauti vieningą Europos bloką, naudingą amerikiečiams“, – kalbėjo jis.

Tai taip pat gali būti pelninga galimybė. Jis pridūrė, kad kaip bankininkas ieško „kitokios nuomonės žmonių, kurie turi kitokį požiūrį į taiką“, įskaitant tuos, kurie ieško „finansinių sutarčių, investicinių sutarčių“.

Europiečių trūksta, kai kalbama apie Rusijos propagandą ir žiniasklaidos priemones, ieškančias užsienio paramos karui prieš Ukrainą. Tačiau šią savaitę susirinko 90 delegatų, tarp kurių buvo daug sąmokslo teorijų šalininkų, norinčių paantrinti Maskvos naratyvui.

Buvęs Bulgarijos parlamento narys Nikolajus Malinovas, kuriam dabar taikomos JAV sankcijos, pradėjo renginį sakydamas, kad atėjo laikas „šviesos jėgoms nugalėti tamsos jėgas“.

Scenoje pasirodė juodai apsirengęs Stevenas Seagalas, kuris buvo paskirtas specialiuoju Rusijos ir JAV kultūrinių ryšių atstovu.

„Aš esu 100 proc. rusofilas ir 1 mln. proc. rusas“, – spaudos konferencijoje sakė S.Seagalas.

Joje dalyvavo ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris suteikė oficialų statusą tam, kas būtų laikoma marginaliniu renginiu. Jis pasakė pagrindinę kalbą ir perskaitė Vladimiro Putino kreipimąsi.

„Mes matome ne tik neonacizmą, bet ir tiesioginį nacizmą, kuris apima vis daugiau Europos šalių, – sakė S.Lavrovas. – Matome, kaip mūsų akyse naikinama istorija, naikinami šventieji paminklai“.

Tarp scenoje kalbėjusiųjų išsiskyrė princesė Vittoria Alliata di Villafranca, 70-ies metų moteris ryškiai raudonais plaukais, Italijoje geriausiai žinoma kaip pirmoji J.R.R.Tolkieno knygos vertėja į italų kalbą. Ji teigia kovojusi su Opus Dei ir mafija, siekdama susigrąžinti savo šeimos rūmus Bagerijoje, kur, anot jos, kino prodiuseriai filmavo šiuolaikinį Giuseppe Tomasi di Lampedusa romano „Leopardas“ perdirbinį.

Kalboje „rusofobiją“ ji pavadino viena iš „daugelio kolonizacijos versijų“ ir susiejo ją su JAV išsilaipinimu Sicilijoje Antrojo pasaulinio karo metais, kurį pavadino Vašingtono įtakos plitimo pretekstu.

„Tai buvo pirmoji Izidė, – sakė ji. – Tai buvo išradimas.“

Paklausta, kaip jai pavyko kalbėti rusofilų konferencijoje, ji paminėjo artimus ryšius su Rusijos karališkąja šeima.

„Esu Romanovų pusseserė, – sakė ji, turėdama omenyje paskutinės Rusijos imperijos karališkosios šeimos palikuonis. – Aš juos labai gerai pažįstu, buvau atvykusi į vestuves... Taigi tai carinis ryšys“.

Ji sakė, kad atvyko į Rusiją, norėdama parodyti, kad „pasaulyje yra kitų žmonių, kurie turi tokią pačią nuomonę ir požiūrį į pasaulį ir tai palengvina gyvenimą kaimo moteriškei Sicilijoje, kuri su tam tikru siaubu žiūri į savo sūnų, norintį susituokti su karve.“

Ji stengėsi išvengti karo temos. Paklausta apie tai tiesiogiai, ji atsakė: „Aš nesu šios temos ekspertė. Man V.Putinas atrodo malonesnis už J.Bideną, bet aš labai draugauju su B.Obamos pussesere.“

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.