M. Podoliakas pakomentavo V. Putino apsilankymą Mariupolyje: „Nusikaltėlis visada grįžta į nusikaltimo vietą“

Ukrainos vyriausybė griežtai pasmerkė Kremliaus vadovo Vladimiro Putino apsilankymą Rusijos okupuotame Ukrainos Mariupolio uostamiestyje. „Nusikaltėliai visada grįžta į nusikaltimo vietą“, – pareiškė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychailas Podoliakas.

Mychailo Podoliakas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Mychailo Podoliakas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2023, 3:36 PM, atnaujinta Mar 19, 2023, 4:27 PM

„Kol civilizuotas pasaulis skelbia apie „karo režisieriaus“ (V. V. Putino) areštą už jo sienų kirtimą, tūkstančių Mariupolio šeimų žudikas atvyko pasigrožėti miesto griuvėsiais ir kapais. Cinizmas ir gailesčio stoka“, – pabaigė ukrainietis.

Ukrainos gynybos ministerija pareiškė, kad V. Putinas Rusijos bombų beveik visiškai sugriautame mieste apsilankė prisidengęs naktimi, „kaip ir dera vagiui“. Tamsa esą leido jam apsaugoti miestą „ir nedaugelį išgyvenusių jo gyventojų nuo smalsių žvilgsnių“.

Ir tremtyje posėdžiaujanti Mariupolio miesto taryba pareiškė, kad V. Putinas mieste apsilankė naktį tikriausiai dėl to, „kad per „išlaisvinimą“ sunaikinto miesto nepamatytų dienos šviesoje“. Taryba Rusijos prezidentą pavadino „tarptautiniu nusikaltėliu“.

Mariupolis prie Azovo jūros nuo karo pradžios be perstojo buvo bombarduojamas Rusijos. Kyjivo duomenimis, buvo sugriauta 90 proc. miesto, žuvo mažiausiai 20 000 žmonių.

Po kelionės į Mariupolį V. Putinas susitiko su Rusijos kariuomenės vadovais ir kariais vadavietėje Rostove prie Dono, teigiama žiniasklaidos pranešimuose.

Šiandien Rusijos valstybinė televizija paskelbė Rusijos prezidento Vladimiro Putino apsilankymo Ukrainos Mariupolio uostamiestyje vaizdus.

 

Juose 70-metis Kremliaus šeimininkas matyti sėdintis už automobilio vairo ir važiuojantis per naktinį miestą.

Greta sėdintis Rusijos vicepremjeras Maratas Chusnulinas, kuris, Kremliaus duomenimis, informavo prezidentą apie atstatymo darbus, įraše sako: „Žmonės pradeda grįžti į miestą“.

Anksčiau pranešta, kad prezidentas sraigtasparniu atskrido į sugriautą miestą.

Valstybinė televizija parodė ir V. Putino apsilankymą Mariupolio filharmonijoje, kur V. Putinas prisėdo ant kėdės salėje. Parodyti ir gyventojai, „dėkoję“ V. Putinui už viešnagę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?