Portugalijoje tūkstančiai žmonių reikalavo didinti pensijas ir atlyginimus

Tūkstančiai žmonių šeštadienį Portugalijoje išėjo į gatves, reikalaudami didesnių algų ir pensijų. Per demonstraciją sostinėje Lisabonoje jie, be to, ragino vyriausybę imtis priemonių augančioms maisto produktų kainoms apriboti, praneša agentūra „Reuters“.

Tūkstančiai žmonių šeštadienį Portugalijoje išėjo į gatves.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tūkstančiai žmonių šeštadienį Portugalijoje išėjo į gatves.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2023, 9:34 AM

Portugalija yra viena skurdžiausių Vakarų Europos šalių. Daugiau kaip pusė darbuotojų, oficialiais duomenimis, čia pernai uždirbo mažiau nei 1 000 eurų per mėnesį. Minimali alga Portugalijoje siekia 760 eurų.

Didžiausia Portugalijos skėtinė profsąjunga (CGTP) reikalauja didinti algas ir pensijas mažiausiai 10 proc. Be to, vyriausybė, anot jos, turi nustatyti kainų lubas pagrindiniams maisto produktams.

Ekonomikos ministras Antonio Costa Silva penktadienį tokias priemones atmetė ir pareiškė, kad laisva rinka yra geriausias kainų formavimo mechanizmas. Infliacija Portugalijoje vasarį sudarė 8,2 proc. Neperdirbtų maisto produktų, tokių kaip vaisiai ir daržovės, kainos didėjo apie 20 proc.

Absoliučią daugumą parlamente turintis socialistų premjeras Antonio Costa dėl to susiduria su augančiais gatvių protestais, taip pat mokytojų, gydytojų, geležinkelio darbuotojų ir kitų profesinių grupių streikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.