Serbijos prezidentas sukritikavo sprendimą išduoti V. Putino arešto orderį: „Su kuo dabar kalbėsitės?“

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius pareiškė, kad Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) sprendimas išduoti Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį esą turės „blogų politinių pasekmių“ ir tik prailgins dabartinį karą Ukrainoje, praneša „Sky News“.

A. Vučičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Vučičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2023, 7:42 PM

„Mano klausimas būtų toks: kadangi apkaltinote jį didžiausiais karo nusikaltimais, su kuo dabar kalbėsitės?“ – tvirtino A. Vučičius. Valstybės vadovas pažymėjo, kad minėtas TBT sprendimas tariamai parodo, jog nesama nusiteikimo kalbėti apie taiką ir paliaubas Ukrainoje. „Ar tikrai manote, kad Rusiją įmanoma nugalėti per mėnesį, tris mėnesius ar metus?“ – retoriškai klausė Serbijos prezidentas.

Paklaustas, ar Rusijos vadovas būtų sulaikytas, jei atvyktų į Serbiją, A. Vučičius pareiškė, kad tokios diskusijos yra „beprasmės“.

TBT V. Putino arešto orderį išdavė penktadienį. Teismas nurodė turintis pagrįstų priežasčių įtarti, kad Rusijos prezidentas yra įvykdęs karo nusikaltimą, susijusį su neteisėtu Ukrainos vaikų deportavimu. TBT dėl panašių įtarimų taip pat išdavė Rusijos vaikų teisių apsaugos kontrolierės Marijos Lvovos-Belovos arešto orderį.

Oficialusis Belgradas net ir po Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios neatsisakė artimų ryšių su Maskva. Serbija yra vienintelė Europos šalis, neprisijungusi prie tarptautinių sankcijų Rusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.