Čekijos prezidentas P. Pavelas: Vakarų parama Ukrainai mažės

Ukraina, anot Čekijos prezidento Petro Pavelo, turi nusiteikti, kad Vakarų parama šaliai mažės. „Turime nepamiršti karo nuovargio ir ką tai reikš Vakarų valstybių paramai. Ji su laiku mažės“, – sakė P. Pavelas Vokietijos laikraščiui „Süddeutsche Zeitung“.

P. Pavelas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
P. Pavelas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 9:01 AM, atnaujinta Mar 23, 2023, 2:31 PM

Jis atkreipė dėmesį ir į 2024 metais vyksiančius JAV prezidento rinkimus ir tada tikėtiną susikoncentravimą į vidaus politiką. „Jei susilpnės JAV parama, susilpnės ir kai kurių Europos šalių parama. Ukraina turi tai turėti omenyje“, – kalbėjo naujasis Čekijos prezidentas.

Todėl Ukraina, anot jo, 2024 m. tikriausiai negalės pradėti didelės ir brangios operacijos. „Karo eigai lemiami šie metai“, – pažymėjo P. Pavelas.

Buvęs generolas santūriai komentavo Ukrainos perspektyvas artimiausiu laiku tapti NATO nare. „Ukrainos kelias į Europą turėtų vesti per greitesnį suartėjimą su Europos Sąjunga ir tik tada su saugumo struktūromis, – pažymėjo P. Pavelas. – Tokia, manau, yra teisinga eilės tvarka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.