Kanados žvalgyba: Rusija nesiruošia grąžinti Ukrainoje pagrobtų vaikų

Rusijos veiksmai rodo, kad ji neketina kada nors grąžinti prievarta iš Ukrainos išvežtų vaikų, rašoma Kanados ginkluotųjų pajėgų žvalgybos departamento pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

Karas Ukrainoje. Vaikai Kijevo priemiestyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Vaikai Kijevo priemiestyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 2:50 PM

Rusija įvedė supaprastintą pilietybės suteikimo iš Ukrainos deportuotiems vaikams tvarką. Tai leidžia juos įsivaikinti ir skatina manyti, jog Rusija neketina jų grąžinti Ukrainai nepriklausomai nuo padėties šalyje“, – pažymėjo Kanados žvalgybos pareigūnai.

Pasak jų, Rusija reikalauja, kad teisėti ištremtų vaikų tėvai ar globėjai patys atvyktų į Rusiją jų pasiimti. „Rusijos valdžia supranta, kad be jos pagalbos, kurios ji nesuteikia, tai padaryti labai sunku“, – konstatavo Kanados ginkluotųjų pajėgų pareigūnai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, 2023 metų kovo 17 d. Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir vaikų teisių kontrolierės Marijos Lvovos-Belovos arešto orderius. Jie įtariami karo nusikaltimais – neteisėtu vaikų deportavimu iš okupuotos Ukrainos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.