„Bloomberg“: Rusija siekia užverbuoti 400 tūkst. kontraktinių kareivių

Kremlius sumažino planus dėl tolesnio puolimo Ukrainoje šį pavasarį, nes nepavyko pasiekti didelių laimėjimų, ir sutelks dėmesį į naujo Kijevo pajėgų kontrpuolimo, kuris turėtų prasidėti netrukus, atrėmimą, teigia leidinys „Bloomberg“, remdamasis šaltiniais Rusijos kariuomenėje.

Karas Ukrainoje. Rusijos kareiviai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Rusijos kareiviai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2023, 9:58 AM, atnaujinta Mar 25, 2023, 10:01 AM

„Pasak su planavimu susipažinusių žmonių, Kremlius, pasiryžęs ilgai kovai, šiemet siekia pasamdyti iki 400 tūkst. kontraktinių kareivių, kad papildytų savo gretas“, – rašoma publikacijoje.

Pasak šaltinių, ambicinga verbavimo kampanija leistų Kremliui išvengti dar vienos priverstinės rezervistų mobilizacijos. V.Putinas tokiu būdu bando sustiprinti kampaniją, kuria siekiama perrinkti jį artėjančiuose prezidento rinkimuose vėliau šiais metais, teigė minėti žmonės.

Praėjusį rudenį įvykęs šaukimas į kariuomenę sukrėtė visuomenės pasitikėjimą ir sukėlė milijono rusų išvykimą iš šalies.

Siekdama papildyti ir praplėsti savo gretas, Rusija jau pradėjo kontraktinių karių, kurie už atlyginimą tarnauja iki kelerių metų, verbavimo kampaniją.

Regionų pareigūnams buvo nustatytos verbavimo kvotos ir, pasak su šiomis pastangomis susipažinusių žmonių, jie siunčia šaukimus potencialiems savanoriams atvykti į šaukimo komisijas, kur jiems siūloma užsiregistruoti. Iš pradžių valdžios institucijos orientuojasi į veteranus ir kaimo gyventojus, sakė jie.

Tačiau kai kurie pareigūnai teigė, kad tikslas šiais metais pritraukti 400 tūkst. kontraktinių karių greičiausiai bus nerealus.

Ukrainos ir Vakarų pareigūnų teigimu, beveik visi iš 300 tūkst. rudenį mobilizuotų karių buvo įmesti į mūšio lauką, tačiau pastaraisiais mėnesiais Rusijai nepavyko užimti nė vieno didesnio miesto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.