J. Bidenas: Kinija kol kas nėra perdavusi Rusijai ginklų

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį pareiškė manantis, kad Kinija kol kas nėra perdavusi Rusijai ginkluotės.

J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2023, 9:41 AM, atnaujinta Mar 25, 2023, 12:09 PM

„Pastaruosius tris mėnesius girdžiu, kad Kinija perduos Rusijai reikšmingų ginklų. Jie kol kas to nepadarė. Tai nereiškia, kad ir nepadarys, tačiau dar nepadarė“, – viešėdamas Kanadoje tvirtino J.Bidenas.

Nors jis patikino nenuvertinantis abiejų šalių, prezidentas nurodė, kad pranešimai apie Maskvos ir Pekino suartėjimą veikiausiai buvo „perdėti“.

J.Bidenas kartu pabrėžė Vakarų demokratijų ryšius ir akcentavo šių šalių „susivienijimą“. JAV vadovas sakė, kad, remdami Rusijos užpultą Ukrainą, Vakarai išliks vieningi, ir pažadėjo, jog parama Kijevui tęsis ir ateityje.

JAV prezidentas kalbėjo po to, kai anksčiau šią savaitę Rusijoje su pompastišku oficialiu vizitu lankėsi Kinijos prezidentas Xi Jinpingas. Jo vizito metu abi šalys pabrėžė savo „specialų ryšį“.

Nepaisant to, Pekinas neįsipareigojo parūpinti Rusijai ginkluotės, kurią ši šalis galėtų pasitelkti savo dabartiniame kare prieš Ukrainą ir sustiprinti savo išsekintą kariuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.