J. Bidenas: artimiausiu metu B. Netanyahu vizito į Vašingtoną nebus

JAV prezidentas Joe Bidenas sumažino perspektyvą, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu atvyks vizito į Vašingtoną.

JAV prezidentas Joe Bidenas sumažino perspektyvą, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu atvyks vizito į Vašingtoną.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas sumažino perspektyvą, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu atvyks vizito į Vašingtoną.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 8:43 AM

Antradienį žurnalistų paklaustas, ar pakvies B. Netanyahu į Baltuosius rūmus, J. Bidenas atsakė: „Ne artimiausiu metu“.

J. Bidenas kritikavo prieštaringai vertinamas teismų reformas, kurias B. Netanyahu sustabdė, kai visame Izraelyje pratrūko protestai. „Kaip ir daugelis tvirtų Izraelio rėmėjų, esu labai susirūpinęs. Ir man svarbu, kad jie tai suprastų teisingai. Toliau eiti šiuo keliu jie negali“, – sakė J. Bidenas, žurnalistų paklaustas apie demokratijos būklę Izraelyje.

JAV lyderis sakė, jog viliasi, kad B. Netanyahu atsisakys teismų reformos planų.

B. Netanyahu jam atsakė parašęs tviteryje, kad vertina J. Bideno paramą, bet „Izraelis yra suvereni šalis ir priima sprendimus vadovaudamasi žmonių valią, o ne spaudimu iš užsienio, įskaitant ir geriausių draugų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.