Policija: pastarasis išpuolis Lisabonoje neturi sąsajų su terorizmu

Antradienį Portugalijos sostinėje Lisabonoje surengtas išpuolis, kurio metu buvo nudurti du žmonės, neturi sąsajų su terorizmu. Tokią išvadą trečiadienį pateikė vietos policija.

Portugalijos pareigūnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Portugalijos pareigūnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 4:02 PM

Pareigūnų duomenimis, įtariamas užpuolikas yra pabėgėlis iš Afganistano. Manoma, kad prieš antradienio ataką Izmailizmo centre jis galimai patyrė psichologinę krizę.

„Nėra jokių ženklų, rodančių, kad tai buvo teroristinė ataka“, – tvirtino kriminalinės policijos vadas Luisas Nevesas. Pasak jo, nėra ir indikacijų, liudijančių galimą įtariamojo radikalizaciją. „Čia galimai kalbame apie psichologinę krizę, tačiau tai gali patvirtinti tik psichikos sveikatos būklės vertinimas“, – kalbėjo L. Nevesas.

Liudininkų tvirtinimu, įtariamas užpuolikas Izmailizmo centre dalyvavo kalbos pamokoje, kai po pokalbio telefonu staiga pasikeitė jo elgesys. Įtariamasis peiliu nudūrė dvi centro darbuotojas ir sužalojo dar vieną. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pašovė užpuoliką, jis šiuo metu gydomas ligoninėje.

Gautomis žiniomis, įtariamas užpuolikas yra trijų vaikų tėvas. Jis į Portugaliją atvyko 2021 m. ir ateinančiomis dienomis planavo su savo atžalomis nuvykti į Vokietiją.

Izmailizmas – šiizmo atšaka. 10 mln. gyventojų turinčioje Portugalijoje skaičiuojama apie 7 tūkst. šios religijos išpažinėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.