Rusija patvirtino, kad nebesidalija duomenimis su JAV apie branduolinius ginklus

Rusija patvirtino, kad nebesidalija su JAV išsamiais duomenimis apie savo branduolinius ginklus. „Nebus visai jokių pranešimų“, – trečiadienį valstybinei žiniasklaidai sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

Rusija patvirtino, kad nebesidalija su JAV išsamiais duomenimis apie savo branduolinius ginklus. <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusija patvirtino, kad nebesidalija su JAV išsamiais duomenimis apie savo branduolinius ginklus. <br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 6:11 PM

Stabdomi visi formatai – keitimasis duomenimis, visos inspekcijos ir kiti susitarimai pagal „New Start“, teigė R. Riabkovas. Nebus informuojama ir apie raketų bandymus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario pabaigoje paskelbė, kad stabdo dalyvavimą branduolinę ginkluotę ribojančioje sutartyje „New Start“.

Keitimasis informacija kas pusmetį, pavyzdžiui, apie kovinių užtaisų ar bombonešių skaičių tam tikrose bazėse yra numatytas „New Start“ sutartyje. Kadangi Maskva nedalyvauja informacijos keitimesi, jį nutraukė ir JAV, antradienį sakė Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is. Dalijimasis duomenimis esą bus atnaujintas tik tuomet, kai ir Rusija bus pasirengusi tai daryti.

Nusiginklavimo sutartis „New Start“ yra vieninteles likęs didelis susitarimas dėl ginkluotės kontrolės tarp JAV ir Rusijos. Sutartis branduolinio ginklo arsenalą apriboja iki 800 nešančiųjų sistemų ir 1 550 kovinių užtaisų kiekvienoje šalyje. V. Putinas, pabrėžė, kad Rusija nesitraukia iš sutarties, o tik stabdo dalyvavimą joje. Rusija esą kol kas laikysis sutartos viršutinės branduolinių ginklų skaičiaus ribos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.