JAV pasmerkė Rusijos įvykdytą WSJ žurnalisto suėmimą

JAV ketvirtadienį pasmerkė Rusijos įvykdytą laikraščiui „The Wall Street Journal“ rašančio amerikiečių žurnalisto sulaikymą ir pareiškė, kad siekia suteikti jam konsulinę pagalbą.

 Rusija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-30 20:43

JAV pareigūnai sakė, kad palaiko ryšius su sulaikyto žurnalisto Evano Gershkovichiaus šeima bei laikraščiu ir kad Valstybės departamentas kreipėsi į Rusiją, prašydamas leisti suteikti jam konsulinę pagalbą.

„Rusijos vyriausybės vykdomas JAV piliečių persekiojimas yra nepriimtinas. Griežčiausiai smerkiame E. Gershkovichiaus sulaikymą“, – sakoma Baltųjų rūmų spaudos sekretorės Karine Jean-Pierre pareiškime.

„Noriu primygtinai pakartoti, kad amerikiečiai turėtų atsižvelgti į JAV vyriausybės įspėjimą nevykti į Rusiją. JAV piliečiai, gyvenantys ar keliaujantys Rusijoje, turėtų nedelsiant išvykti“, – sakoma pareiškime.

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad šį sulaikymą sieja su žiniasklaidos persekiojimu Rusijoje, kurios santykiai su Vašingtonu smarkiai pablogėjo po invazijos į Ukrainą.

„Griežčiausiai smerkiame nuolatines Kremliaus pastangas įbauginti, represuoti ir bausti žurnalistus bei pilietinės visuomenės atstovus“, – sakė A. Blinkenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.