Prancūzijos užsienio reikalų ministrė: V. Putinas, planuodamas Baltarusijoje dislokuoti branduolinį ginklą, siekia destabilizuoti Europą

Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministrės Catherine Colonna teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė apie planuojamą branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje siekdamas destabilizuoti Europą. Anot C. Colonna, Prancūzija pasmerkė šį sprendimą ir tikisi, kad V. Putinas atšauks šiuos planus.

Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna.<br>ELTA nuotr.
Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna.<br>ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 11:01 AM

„Prancūzija po šio pranešimo, kuris, aš labai tikiuosi, nebus įvykdytas, tikrai pasmerkė šį sprendimą“, – ketvirtadienį po susitikimo su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu teigė C. Colonna.

„Manau, kad šis paskutinis pareiškimas susijęs su tikrai destabilizavimu visoje Europoje. Būtent dėl to mes griežtai pasisakėme ir norime, kad šis sprendimas būtų persvarstytas iš naujo. Ir būtų labai gerai, kad Vladimiras Putinas atšauktų šį sprendimą“, – pridūrė Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministrė.

Ketvirtadienį užsienio reikalų ministras G. Landsbergis, susitikęs su į Lietuvą atvykusia Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministre C. Colonna, aptarė paramos Ukrainai, pasirengimo NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, bendradarbiavimo Europos Sąjungoje bei dvišalio bendradarbiavimo klausimus, taip pat bendradarbiavimą Indijos-Ramiojo vandenynų regione ir Afrikoje.

Vizito Lietuvoje metu C. Colonna aplankys šuo metu NATO oro policijos misiją Šiauliuose vykdančius Prancūzijos karius.

ELTA primena, kad kad V. Putinas šeštadienio vakarą per valstybinę televiziją pareiškė, kad Maskva ir Minskas susitarė dėl žingsnio Baltarusijoje dislokuoti taktinį branduolinį ginklą. Be to, Baltarusija gaus raketų „Iskander“, kurios gali būti apginkluotos branduolinėmis galvutėmis. V. Putinas taip pat pabrėžė, kad Maskva laikosi savo įsipareigojimų dėl branduolinių ginklų neplatinimo.

Jis pažymėjo, kad ginklai yra tik dislokuoti Baltarusijoje, tačiau Rusija išlaiko jų kontrolę. Tai niekuo nesiskiria nuo to, ką JAV daro su ES valstybėmis, sakė Rusijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.