Įvardijo pagrindines Ukrainos išdavikų kategorijas: jie sulaikomi kasdien

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) kasdien nustato asmenis, kurie bendradarbiauja su Rusija ir bando suteikti priešui informaciją apie karinius dalinius ar Ukrainos technikos judėjimą.

Įvardijo pagrindines Ukrainos išdavikų kategorijas: jie sulaikomi kasdien.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Įvardijo pagrindines Ukrainos išdavikų kategorijas: jie sulaikomi kasdien.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-31 07:06, atnaujinta 2023-03-31 07:21

Tokį pareiškimą pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

„Kiekvieną dieną SBU sugauna 5–6 žmones, dėl kurių veiksmų kyla įtarimų. Jie eina per teismų sistemą, gauna konkrečias įkalinimo sąlygas ir panašiai. Tai ištisi tinklai, kuriuos Rusija kūrė per daugelį metų mūsų saugumo pajėgose ir tarp buvusių valstybės tarnautojų. Jau praėjo vieneri metai karo, o jie kiekvieną dieną sugaunami. Tai pirmas komponentas“, – sakė jis „24 kanalo“ eteryje.

Be to, yra žmonių, kurie užsidirbdavo Rusijai pagal įvairias „pilkas“ žaliavų tiekimo, prekių pardavimo ir panašias schemas.

Vienas iš tokių pavyzdžių, anot M. Podoliako, yra „Motor Sich“ bendrasavininkis Viačeslavas Boguslavas, tačiau iš tikrųjų tokių subjektų yra dešimtys tūkstančių.

Yra dar viena išdavikų kategorija – žmonės, kurie svajoja gyventi Sovietų Sąjungoje. Ypač juos neseniai buvo galima pamatyti netoli Kijevo-Pečersko lavros. M. Podoliakas teigia, kad tokių žmonių visoje šalyje gali būti 10 proc.

„Tai tie, kurie nuoširdžiai tiki, kad jiems reikia gyventi Sovietų Sąjungoje. Sovietų Sąjungos lageriuose. Ir tai tiesiog niekšiškas elgesys: „Jūs mus įžeidžiate, mes turime teisę melstis savo dievams“ ir panašiai. Nėra „mūsų pačių dievų“. Yra Rusijos propaganda ir tai yra esmė. Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia (Maskvos patriarchatas) buvo vienas pagrindinių propagandos elementų Ukrainoje. Deja, per 30 metų susiformavo visa galaktika žmonių, kurie kažkokiu būdu dirba Rusijai“, – reziumavo M. Podoliakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.