A. Navalno komanda: už tinklaraštininko nužudymą atsakinga Rusijos FST, o ne A. Navalnas

Įkalintą disidentą Aleksejų Navalną remianti komanda griežtai atmetė Rusijos valdžios kaltinimus, kad įtariamoji, kaltinama Kremliui artimo tinklaraštininko nužudymu, yra susijusi su A. Navalnu, ir teigia, kad šis nužudymas yra Rusijos slaptosios tarnybos darbas.

Gėlės ir plakatas su tinklaraštininko Vladleno Tatarskio nuotrauka prie sprogimo vietos kavinėje „Street Bar“ Sankt Peterburge.<br>AP/Scanpix nuotr.
Gėlės ir plakatas su tinklaraštininko Vladleno Tatarskio nuotrauka prie sprogimo vietos kavinėje „Street Bar“ Sankt Peterburge.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-03 18:03

Užsienyje gyvenantys opozicijos aktyvistai Ivanas Ždanovas ir Leonidas Volkovas pirmadienį pareiškė, kad už Vladleno Tatarskio nužudymą atsakingi Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) agentai.

Daugelį metų valdžios aparatas mėgina prisiūti opozicijai terorą, sakė I. Ždanovas. Tai sunkūs Kovos su terorizmu komiteto kaltinimai, nes A. Navalnui netrukus teks atsakyti už ekstremizmą naujoje baudžiamojoje byloje.

Tyrėjų teigimu, dėl V. Tatarskio nužudymo sulaikyta 26 metų moteris yra susijusi su A. Navalno komanda. Pasak I. Ždanovo, Rusijos tyrėjams paranku sieti A. Navalną su šia žmogžudyste, nes tai reiškia, kad A. Navalnui gali būti skirta didžiausia bausmė už terorizmą.

I. Ždanovas ir L. Volkovas apkaltino FST jau daugelį metų rengiant politines žmogžudystes. FST „likvidavo“ šį tinklaraštininką, nes dėl karo eigos Ukrainoje jis kritikavo ir Gynybos ministeriją.

Agentai „nuodija ir žudo vieni kitus, dalijasi teritorijomis. Šie atvejai tiesiog ne visi yra žinomi“, sakė I. Ždanovas.

Dabar žvalgybos agentai tiesiog nusitaikė į A. Navalno kovos su korupcija fondą. „Jiems reikia ne tik absoliutaus išorinio priešo, tokio kaip Ukraina, bet ir vidaus priešų“, – pridūrė I. Ždanovas.

Pasak L. Volkovo, „visagalė slaptoji tarnyba“ kontroliuoja viską, bet šiuo atveju leido, kad tai atsitiktų vidury baltos dienos ir ne kur nors kitur, o Sankt Peterburgo centre – tai byloja, jog už tai atsakinga FST.

Per sprogimą kavinėje Sankt Peterburge sekmadienį žuvo V. Tatarskis ir buvo sužeista daugiau nei 30 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.