V. Zelenskis pasveikino Suomiją tapus NATO nare

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino Suomiją tapus NATO nare. Savo vakariniame kreipimesi jis šį žingsnį pavadino „istoriniu įvykiu mūsų regionui“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino Suomiją tapus NATO nare. Savo vakariniame kreipimesi jis šį žingsnį pavadino „istoriniu įvykiu mūsų regionui“.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino Suomiją tapus NATO nare. Savo vakariniame kreipimesi jis šį žingsnį pavadino „istoriniu įvykiu mūsų regionui“.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 8:47 AM

„Aljanso rytinis flangas bus stipresnis, – sakė jis. – Sveikinu visą suomių tautą ir prezidentą (Saulį Niinistö) asmeniškai“. V. Zelenskis pabrėžė, kad narystė NATO yra „patikima saugumo garantija“.

Rusijos agresija esą vienareikšmiškai parodo, kad tik kolektyvinės garantijos, tik prevencinės garantijos gali būti patikimos.

„Mes visada apie tai kalbėjome, – tęsė prezidentas. – Kalbėjome ir apie greitį – saugumo sprendimų greitis yra svarbus. Dabar matome, koks greitas gali būti procesas“.

Suomija ir Švedija po Rusijos invazijos į Ukrainą nusprendė atsisakyti savo karinio neutralumo ir jungtis prie NATO. Suomija sulaukė būtino visų 30 NATO šalių pritarimo. Švedija tuo tarpu dar laukia Turkijos ir Vengrijos „taip“.

Suomija turi 1 340 km ilgio sieną su Rusija ir kariniu požiūriu laikoma stipria partnere.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.