V. Zelenskiui įteiktas aukščiausias Lenkijos apdovanojimas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį buvo apdovanotas aukščiausiu Lenkijos apdovanojimu – Baltojo erelio ordinu – už nuopelnus saugumui, atsparumui ir žmogaus teisių gynimui, pranešė Lenkijos prezidento kanceliarija.

V. Zelenskis ir A. Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis ir A. Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 1:45 PM, atnaujinta Apr 5, 2023, 1:47 PM

V. Zelenskis į Lenkiją atvyko trečiadienio rytą kartu su žmona Olena Zelenska pirmojo bendro vizito į šalį ir pirmojo V. Zelenskio vizito po Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusių metų vasarį.

Per abiejų pirmųjų porų susitikimą Prezidento kanceliarija tviteryje pranešė, kad V. Zelenskis apdovanotas ir už nuopelnus Lenkijos bei Ukrainos santykiams.

Prie įrašo tviteryje buvo pridėta vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda įteikia V. Zelenskiui apdovanojimą.

„Nėra jokių abejonių, kad jūs, Volodymyrai Zelenski, esate išskirtinis, – ceremonijos metu sakė A. Duda. – Sunku nuslėpti susijaudinimo ašaras matant jūsų tarnystę tėvynei. Jūs neapleidote nei Ukrainos, nei savo tėvynainių. Esate tikras valstybinės ir nacionalinės lyderystės pavyzdys“.

A. Duda pabrėžė, kad Baltojo erelio ordinas yra seniausias ir labiausiai vertinamas Lenkijos apdovanojimas.

„Jis suteikiamas išskirtiniams žmonėms, kurie savo gyvenime nuveikė išskirtinius darbus tarnaudami (Lenkijos – PAP past.) Respublikai ir jos kaimynystei“, – sakė A. Duda.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.