Viduržemio jūroje išgelbėta 440 migrantų

Humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF) trečiadienį pranešė, kad savo laivu „Geo Barents“ Viduržemio jūroje išgelbėjo 440 nedideliais laiveliais plaukusių migrantų.

​Humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF) trečiadienį pranešė, kad savo laivu „Geo Barents“ Viduržemio jūroje išgelbėjo 440 nedideliais laiveliais plaukusių migrantų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF) trečiadienį pranešė, kad savo laivu „Geo Barents“ Viduržemio jūroje išgelbėjo 440 nedideliais laiveliais plaukusių migrantų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 3:27 PM

Remiantis MSF įrašu tviteryje, šie žmonės buvo išgelbėti per antradienį pradėtą sudėtingą 11 valandų trukusią operaciją. Paskutiniai migrantai į „Geo Barents“ denį buvo priimti ankstų trečiadienio rytą. MSF duomenimis, tarp išgelbėtųjų yra 38 vaikai ir 8 moterys. Dabar laivas yra pakeliui į Italiją.

Oficialiais Italijos vyriausybės duomenimis, nuo šių metų pradžios jau suskaičiuota daugiau kaip 28 tūkst. migrantų, mėginusių laiveliais perplaukti Viduržemio jūrą. Tai yra keturis kartus didesnis skaičius, palyginti su analogišku 2021 m. laikotarpiu. Dauguma migrantų Italijos krantus pasiekia nedideliais laiveliais.

Civilinių pagalbos organizacijų laivai daugiausiai naršo vandenis prie Libijos ir Tuniso krantų, siekdami išgelbėti netinkamais laiveliais plaukiančius migrantus. Italijos dešiniojo sparno vyriausybė kaltina šias organizacijas galiojančių ribojimų nepaisymu. Vadovaujantis nauju, vasarį Italijoje priimtu dekretu, migrantus ir pabėgėlius jūroje gelbstinčios civilinės grupės po operacijos privalo nedelsiant vykti į paskirtą uostą. Organizacijos savo ruožtu kritikuoja naująsias taisykles, tvirtindamos, kad taip keliamas pavojus gyvybėms, užkertant kelią papildomų žmonių paėmimui į gelbėjimo laivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.