Rusija pareiškė: branduoliniai ginklai Baltarusijoje dislokuojami reaguojant į NATO plėtrą

Rusija ketvirtadienį gynė savo sprendimą Baltarusijoje dislokuoti branduolinius ginklus ir pareiškė, kad tokį žingsnį žengė reaguodama į NATO plėtrą, Aljanso gretas šią savaitę papildžius Suomijai.

D. Peskovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 4:42 PM

„Kadangi baiminamės dėl savo saugumo, žinoma, imamės veiksmų jam užtikrinti“, – aiškino Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis tvirtino, kad kas kartą, kai NATO pajuda link Rusijos sienų, Maskva esą turi imtis priemonių, jog subalansuotų saugumo architektūrą žemyne. „Savo karinę infrastruktūrą prie NATO sienų artina ne Rusija, – kalbėjo D. Peskovas. – Judėjimas vyksta kita kryptimi.“

Rusija apie ketinimus Baltarusijos teritorijoje dislokuoti branduolinius ginklus prakalbo praėjusį mėnesį.

Maskva NATO plėtros klausimą mini ir teisindama savo dabartinį plataus masto karą prieš Ukrainą. Kremlius tikina, kad kariniai veiksmai prieš kaimyninę šalį neva yra vienintelis būdas užkirsti kelią Aljanso ekspansijai į rytus.

Suomija į NATO pasiprašė motyvuodama būtent Rusijos invazija į Ukrainą. Šalis prieš tai ilgus metus puoselėjo nesijungimo prie karinių blokų politiką. Suomija į Aljanso duris pernai gegužę pasibeldė kartu su Švedija, tačiau pastarosios šalies narystę blokuoja NATO narės Turkija ir Vengrija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.