Neįtikėtina drąsa: pilotas nutupdė lėktuvą su nuodinga kobra ant nugaros

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pilotas, skubiai nutupdęs lėktuvą, kai į jo kėdę įšliaužė nuodinga gyvatė, penktadienį buvo valdžios institucijų pagirtas už „nepaprastą drąsą“.

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pilotas, skubiai nutupdęs lėktuvą, kai į jo kėdę įšliaužė nuodinga gyvatė, penktadienį buvo valdžios institucijų pagirtas už „nepaprastą drąsą“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pilotas, skubiai nutupdęs lėktuvą, kai į jo kėdę įšliaužė nuodinga gyvatė, penktadienį buvo valdžios institucijų pagirtas už „nepaprastą drąsą“.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-07 15:49

Anksčiau šią savaitę Rudolfas Erasmusas nedideliu privačiu orlaiviu su keturiais keleiviais skrido iš Blumfonteino į Pretoriją, kai pajuto, kad jo nugara šliaužia didelė gyvatė – labai nuodinga Kyšulio kobra, dar vadinama geltonąja kobra. Nepaisant didžiulės įtampos, jis sklandžiai nutupdė lėktuvą Velkomo mieste, esančiame maždaug per vidurį maršruto.

PAR civilinės aviacijos tarnybos direktorė Poppy Khoza pasveikino lakūną „už drąsius žingsnius suvaldant padėtį, galėjusią pasibaigti rimtu aviacijos incidentu“.

„Pavojingoje situacijoje jis išliko ramus ir sugebėjo saugiai nutupdyti orlaivį, nenukentėjęs nei pats, nei keleiviai, parodęs pasauliui, kad jis yra aukščiausio lygio aviacijos saugos ambasadorius“, – sakė pareigūnė.

Pats lakūnas vietos žiniasklaidai sakė sužinojęs apie gyvatę, kai vidury skrydžio pajuto, jog kažkas šaltas spaudžia nugarą. „Iš pradžių maniau, kad tai mano butelis vandens (...) bet paskui supratau, jog tai kažkas kita, ir nejudėjau“, – sakė jis naujienų kanalui „News24“. Incidentas įvyko pirmadienį.

Kyšulio kobros daugiausia aptinkamos PAR pietvakariuose ir yra labai nuodingos, po įkandimo būtina nedelsiant imtis gydymo priešnuodžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.