Ukrainiečiai gedi prieš metus Kramatorsko geležinkelio stotyje žuvusių dešimčių žmonių

Rytų Ukrainos Kramatorsko mieste šeštadienį ukrainiečiai padėjo gėlių prie nedidelio paminklo centrinėje traukinių stotyje. Taip jie paminėjo tragedijos – kai Rusijos raketos pataikė į šį transporto mazgą ir pražudė dešimtis žmonių – metines.

​Rytų Ukrainos Kramatorsko mieste šeštadienį ukrainiečiai padėjo gėlių prie nedidelio paminklo centrinėje traukinių stotyje. Taip jie paminėjo tragedijos – kai Rusijos raketos pataikė į šį transporto mazgą ir pražudė dešimtis žmonių – metines.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Rytų Ukrainos Kramatorsko mieste šeštadienį ukrainiečiai padėjo gėlių prie nedidelio paminklo centrinėje traukinių stotyje. Taip jie paminėjo tragedijos – kai Rusijos raketos pataikė į šį transporto mazgą ir pražudė dešimtis žmonių – metines.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 4:14 PM

Pernai balandžio 8 dieną raketų smūgiai nusinešė 61 žmogaus gyvybę ir sužeidė daugiau kaip 160 žmonių per vieną iš daugiausiai aukų pareikalavusių karo atakų, kurios buvo nukreiptos prieš civilius gyventojus, bėgančius nuo Rusijos puolimo.

„Ką galima pasakyti? Žuvo mano artima draugė, jos dukra ir jų šuo. Ką dar galima pasakyti?“ – 67 metų Tetiana Syščenko sakė AFP, braukdama ašaras. Ir pridūrė, kad pati vos išvengė žūties per sprogimą.

Prie nedidelės atminimo lentos, nuklotos gėlėmis ir vaikiškais žaislais, stotyje lėtai artėjo gyventojų būrys. Jie žegnojosi, tyliai stovėjo, klūpojo arba verkė.

Praėjusių metų balandį, kai į stotį pataikė raketa „Točka-U“, kuri, ekspertų teigimu, buvo užtaisyta kasetiniais šaudmenimis, apie 4 000 civilių gyventojų buvo susirinkę laukti evakuacinių traukinių.

Ant vieno raketos fragmento Rusijos pajėgos užrašė žodžius: „Už mūsų vaikus“.

Atvykę į stotį praėjus kelioms minutėms po smūgio, AFP žurnalistai pamatė mažiausiai 30 kūnų maišuose. Krauju aplaistytas grindinys buvo nusėtas paliktais lagaminais, vaikų daiktais ir maisto produktais.

Kremlius neigia savo atsakomybę ir aiškina, kad Rusijos pajėgos nesitaiko į civilius gyventojus, o incidentą pavadino „provokacija“.

57 metų savivaldybės darbuotojas Serhijus Kupočka stotyje AFP pasakojo, kad išpuolio metu jo kolegos dalijo maistą ir vandenį norintiems evakuotis žmonėms.

„Čia žuvo vienas iš mūsų darbuotojų“, – sakė jis, pridurdamas, kad net praėjus metams „man skauda“.

Andrijus Jermakas, prezidento Volodymyro Zelenskio administracijos vadovas, socialinėje žiniasklaidoje pareiškė, kad už tai atsakingi „rusų teroristai“ ir kad „karo nusikaltėliai turi būti nubausti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo