J. Bidenas JAV žurnalisto sulaikymą Rusijoje pavadino „visiškai neteisėtu“

JAV prezidentas Joe Bidenas „visiškai neteisėtu“ pavadino amerikiečių žurnalisto sulaikymą Rusijoje. „Wall Street Journal“ reporterio Evano Gershkovicho suėmimas „peržengia ribas“, sakė J. Bidenas antradienį Vašingtone prieš išskrisdamas į Šiaurės Airiją. Jis kartu pareiškė, kad iš lėktuvo mėgins susisiekti su žurnalisto šeima. Tai jis esą mėginęs padaryti jau pirmadienį, tačiau nesėkmingai.

Joe Bidenas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 8:38 PM

Pirmadienį JAV vyriausybė padidino spaudimą Maskvai dėl šnipinėjimu įtariamo amerikiečių reporterio sulaikymo. JAV valstybės departamentas oficialiai paskelbė, kad žurnalistas „sulaikytas neteisėtai“. Šis greitai priimtas sprendimas reiškia, kad dabar E. Gershkovichiaus sulaikymu rūpinsis JAV specialusis pasiuntinys įkaitų klausimais ir kad bus skirta daugiau resursų. Be to, tai rodo, kaip rimtai JAV vertina šį reikalą.

E. Gershkovichius buvo sulaikytas Jekaterinburge, maždaug už 1 800 kilometrų į rytus nuo Maskvos. Rusijos naujienų agentūros penktadienį pranešė, kad jis buvo apkaltintas šnipinėjimu. Jei bus nuteistas, žurnalistui gresia 20 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.