Per Velykas Italijos Lampedūzos salą laivais pasiekė apie 2 000 migrantų

Per ilgąjį Velykų savaitgalį į Italijos Lampedūzos salą netoli Šiaurės Afrikos krantų valtimis atplaukė iš viso apie 2 000 migrantų, antradienį pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA.

Per Velykas Italijos Lampedūzos salą laivais pasiekė apie 2 000 migrantų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Per Velykas Italijos Lampedūzos salą laivais pasiekė apie 2 000 migrantų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 2:43 PM

Nuo penktadienio iki pirmadienio valdžios institucijos užregistravo daugiau kaip 40 išsilaipinimo atvejų. Daug atvykusių asmenų buvo nepilnamečiai.

Italijos pakrančių apsauga pirmadienio vakarą surengė dvi gelbėjimo operacijas. Prie Sicilijos krantų buvo rastas žvejybinis laivas, kuriuo plaukė apie 800 žmonių ir kuris šiuo metu yra Katanijos uoste rytinėje salos pakrantėje, pranešė ANSA.

Taip pat buvo aptiktas antras perpildytas laivas, kuriame buvo 400 žmonių.

Kai kurie iš plaukusiųjų patyrė laivo katastrofą. Vokietijos gelbėjimo organizacija „Resqship“, gelbėjusi 22 migrantus ir gabenusi juos į Lampedūzą, rado du kūnus. Migrantai sakė, kad jų valtyje prieš nuskęstant kilo problemų. Dar 18 žmonių laikomi dingusiais be žinios, pranešė ANSA.

Šiuo metu Lampedūzos priėmimo centre apgyvendinta daugiau kaip 1 800 migrantų, nors jame vietos yra tik 400 žmonių.

Lampedūza yra maždaug už 190 km nuo Sfakso miesto Tuniso pakrantėje. Daugelis migrantų, išvykstančių iš Tuniso ir Libijos, stengiasi patekti į šią salą, taip pat į Maltą, Siciliją ar žemyninę Italijos dalį.

Vidaus reikalų ministerija Romoje užfiksavo, kad šiais metais Italijos teritoriją pasiekė daugiau kaip 28 tūkst. žmonių, t. y. keturis kartus daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai buvo užregistruota daugiau nei 6 900 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.