Ukrainos premjeras apie vizito Kanadoje rezultatus: laisvoji prekyba, karinė pagalba, sankcijos

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas „Telegram“ programėlėje pranešė, kad balandžio 11 d. vykęs jo vizitas Kanadoje buvo produktyvus, pranešė „Ukrinform“.

​Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas „Telegram“ programėlėje pranešė, kad balandžio 11 d. vykęs jo vizitas Kanadoje buvo produktyvus, pranešė „Ukrinform“.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas „Telegram“ programėlėje pranešė, kad balandžio 11 d. vykęs jo vizitas Kanadoje buvo produktyvus, pranešė „Ukrinform“.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 11:06 AM

„Produktyvūs susitikimai su ministru pirmininku Justinu Trudeau, vicepremjere Chrystia Freeland, Kanados užsienio reikalų ir gynybos ministrėmis, verslo bendruomenės ir pensijų fondų atstovais (…) Pritraukiame kuo daugiau paramos mūsų pergalei, atkūrimui ir Ukrainos pokario vystymuisi“, – parašė D. Šmyhalas.

Ukrainos premjeras paminėjo susitarimą atnaujinti Laisvosios prekybos sutartį, atveriančią naujas galimybes verslui ir fabrikų steigimui Ukrainoje.

„Naujos sankcijos. Kanada įvedė dar vieną apribojimų paketą Rusijos juridiniams ir fiziniams asmenims. Visų pirma, sankcijų sąraše yra bendrovė „Volga-Dnepr“, kurios lėktuvas An-124 blokuojamas Kanadoje. Kitas žingsnis – konfiskuoti „Ruslan“ bei kitą turtą ir perduoti Ukrainai“, – pabrėžė premjeras.

Be to, Kanada paskelbė apie naują karinės pagalbos paketą: 21 tūkst. automatų, 38 kulkosvaidžius ir daugiau nei 2,4 milijono šaudmenų. Taip pat pranešta, kad Kanados žadėta amunicija oro gynybos sistemoms NASAMS jau pakeliui į Ukrainą.

Nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios Kanados vyriausybė suteikė Ukrainai įvairios pagalbos daugiau nei už 8 mlrd. Kanados dolerių (daugiau nei 6 mlrd. JAV dolerių), po susitikimo su D. Šmyhalu paskelbė Kanados ministro pirmininko J. Trudeau biuras. Į šią sumą įeina daugiau nei 5 mlrd. Kanados dolerių finansinė pagalba, daugiau nei milijardo Kanados dolerių vertės karinė parama, 352,5 mln. skirta humanitarinei pagalbai, 127 mln. vystymuisi ir daugiau nei 102 mln. saugumo ir stabilizavimo pagalbai.

Po darbo vizito Kanadoje Ukrainos premjeras išvyko į Vašingtoną, ten susitiks su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu, JAV prekybos sekretore Gina Raimondo, JAV iždo sekretore Janet Yellen, Tarptautinio Valiutos Fondo, Pasaulio banko ir Europos investicijų banko atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.