Žiauriu 9-metės nužudymu Anglijoje įtariamas lietuvis kalėjimo išvengs: vyras pripažintas nepakaltinamu

9-erių metų lietuvės nužudymu kaltinamas 23-ejų Deividas Skebas pripažintas nepakaltinamu, kad stotų prieš teismą, pirmadienį pranešė BBC.

9-erių metų lietuvės nužudymu kaltinamas 23-ejų Deividas Skebas pripažintas nepakaltinamu, kad stotų prieš teismą.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
9-erių metų lietuvės nužudymu kaltinamas 23-ejų Deividas Skebas pripažintas nepakaltinamu, kad stotų prieš teismą.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-17 17:25, atnaujinta 2023-04-17 17:32

Pirmadienio teismo posėdyje teisėjas Simonas Hirstas pareiškė, kad kaltinamasis D.Skebas yra netinkamas prisipažinti ir stoti prieš teismą. Nepaisant to, prisiekusiųjų komisija spręs, ar kaltinamasis padarė nusikaltimą – mirtinai peiliu subadė lietuvę mergaitę.

Nepriklausomai kokia bus prisiekusiųjų komisijos išvada, ji negali baigtis apkaltinamuoju nuosprendžiu. Dviejų dienų posėdis, dalyvaujant prisiekusiųjų komisijai, numatytas liepos 10 d.

Liepos pabaigoje devynerių metų mergaitė iš Lietuvos buvo nudurta Bostono mieste, rytų Anglijoje. Remiantis vietos gyventojų liudijimais, mergaitė užpuolimo metu kieme žaidė su savo jaunesne seserimi.

Policija pradėjo žudiko paiešką ir po dviejų dienų sulaikė įtariamąjį Deividą Skebą. Mergaitės mirtis sukrėtė Linkolną, kuriame gyvena daug lietuvių. Šeima ketina mieste pastatyti paminklą ir taip pagerbti jos atminimą.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.