Rusija užblokavo prieigą prie Moldovos portalo

Rusijos federalinė ryšių, informacinių technologijų ir masinių komunikacijų priežiūros tarnyba (Roskomnadzor) Generalinės prokuratūros sprendimu visoje šalies teritorijoje užblokavo prieigą prie Moldovos portalo „Point.md“.

Rusijos, Moldovos ir Ukrainos nuotr.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rusijos, Moldovos ir Ukrainos nuotr.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-19 15:42

Šis žingsnis susijęs su „Point.md“ redakcijos atsisakymu neskelbti informacijos apie Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą.

„Tūkstančiai Rusijoje gyvenančių Moldovos piliečių turėjo galimybę skaityti naujienas apie Moldovą ir matyti kitokį įvykių vaizdą nei tas, kurie pateikia Rusijos žiniasklaidos priemonės“, – parašė feisbuke internetines paslaugas teikiančios Moldovos kompanijos „Simpals“ vadovas Dmitrijus Vološinas.

Jis rekomendavo naudotis VPN. Pasak D. Vološino, tai vienintelė galimybė gauti prieigą prie „Point.md“ Rusijos teritorijoje.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Rusijoje buvo apribota prieiga prie JAV Centrinės žvalgybos agentūros ir Federalinio tyrimų biuro interneto svetainių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.