Latvijos parlamentas uždraudė gegužės 9-ąją organizuoti antivalstybinius renginius

Latvijos Saeima ketvirtadienį priėmė įstatymą, draudžiantį gegužės 9-ąją organizuoti viešus renginius, kurie negina nacionalinio saugumo interesų, skaldo visuomenę, iškraipo istoriją ir neišreiškia solidarumo su ukrainiečių tauta, praneša portalas „tvnet.lv“.

Georgijaus juosta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Georgijaus juosta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 8:32 PM

„Visi žino, kad gegužės 9-oji yra diena, kurią tam tikra visuomenės dalis naudoja totalitariniams ir okupaciniams režimams šlovinti, o mes esame suinteresuoti užkirsti kelią veiksmams, kurie menkina mūsų vertybes, skaldo visuomenę, šlovina karinę agresiją ir prisideda prie melagingo istorinių įvykių nušvietimo“, – sakė Žmogaus teisių ir viešųjų reikalų komisijos vadovė Ieva Brantė, pristatydama dokumentą.

Gegužės 9 d. Latvijoje draudžiami vieši pramoginiai ir šventiniai renginiai, susirinkimai, eitynės ir piketai viešose vietose, išskyrus tuos, kurie atitinka įstatymo tikslus.

Įstatymu siekiama ginti valstybės ir visuomenės interesus, užkirsti kelią riaušėms, saugoti gyventojų sveikatą ir dorovę.

Juo taip pat siekiama apsaugoti Latvijos kaip demokratinės ir nacionalinės valstybės vertybes, užkirsti kelią visuomenės skaldymui, karo, karinės agresijos, totalitarizmo, smurto šlovinimui.

Įstatymas atspindi solidarumą su Ukraina, kurios suverenitetui, nepriklausomybei ir teritorijos vientisumui kelia grėsmę Rusijos karinė agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.