Nuošliaužos Afganistano ir Pakistano pasienyje nusinešė 8 žmonių gyvybes

Didžiulės nuošliaužos, kuri anksčiau šią savaitę palaidojo daug sunkvežimių, laukusių, kada galės kirsti Pakistano ir Afganistano sieną, aukų skaičius išaugo iki aštuonių, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Nuošliaužos Afganistano ir Pakistano pasienyje nusinešė 8 žmonių gyvybes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nuošliaužos Afganistano ir Pakistano pasienyje nusinešė 8 žmonių gyvybes.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-22 10:54, atnaujinta 2023-04-22 10:55

Antradienį prieš aušrą nuošliauža užgriuvo Torchamo pasienio postą – judriausią prekybos ir tranzito tarp dviejų šalių tašką, kur stovėjo daugiau kaip 100 sunkvežimių.

„Kol kas radome septynis kūnus“, – sakė Pakistano gelbėjimo tarnybų atstovas Bilalas Faizi ir pridūrė, kad „vyksta operacija, per kurią mėginama ištraukti iš nuolaužų aštuntą kūną“.

Per incidentą Pakistano šiaurės vakaruose esančioje Chaiber Pachtunchvos provincijoje buvo palaidota iš viso 20 sunkvežimių, o gelbėjimo tarnybos iš pradžių pranešė, kad žuvo du žmonės.

Nuošliauža nuslinko už maždaug 120 metrų nuo pagrindinio sienos kirtimo punkto ir sukėlė gaisrus, kadangi vairuotojai prieš išauštant gamino maistą ant dujinių viryklių per musulmonams šventą ramadano mėnesį.

Apygardos komisaro pavaduotojas Abdulas Nasiras Khanas patvirtino žuvusiųjų skaičių ir sakė, kad ketvirtadienį eismas buvo atnaujintas.

Nuošliaužos priežastys iškart nebuvo aiškios, bet vienas pareigūnas antradienį pareiškė, kad, plečiant pasienio postą, ten kelis mėnesius dirbo sunkioji technika.

Jo teigimu, nelaimė galėjo įvykti ir dėl antradienio naktį pliaupusio smarkaus lietaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.