„The Guardian“: po kontrpuolimo Vakarai sieks „paliaubų“ tarp Ukrainos ir Rusijos

Ukrainos sąjungininkai aktyviai diskutuoja apie artėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomąjį puolimą. Tačiau po to jie taip pat stums Ukrainą link „paliaubų“ su Rusija arba karo veiksmų įšaldymo.

 „The Guardian“: po kontrpuolimo Vakarai sieks „paliaubų“ tarp Ukrainos ir Rusijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „The Guardian“: po kontrpuolimo Vakarai sieks „paliaubų“ tarp Ukrainos ir Rusijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putino karikatūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putino karikatūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas <br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 7:45 PM

Apie tai savo straipsnyje rašo Simonas Tisdallas, „The Guardian“ redaktoriaus pavaduotojas. Jo nuomone, okupantai iš Rusijos galės išlaikyti dalinę okupuotų Donbaso ir Krymo teritorijų kontrolę.

„Vakarų Kijevo šalininkai pradės siekti paliaubų arba „ilgalaikio įšaldymo“, tikėdamiesi ilgalaikio susitarimo. Kinija taip pat dalyvaus tame“, – sakė S. Tisdallas.

Kaip teigiama straipsnyje, Rusija sutiks su sąlyginėmis paliaubomis, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas liks valdžioje. Tuo pat metu Ukrainoje prasidės rekonstrukcija ir pabėgėlių grįžimas, nors visų teritorijų grąžinimą teks atidėti.

Pasak žurnalisto, JAV ir ES paskelbs „Ukrainos ir pasaulio tvarkos išgelbėjimą“, o Lenkija ir Rytų Europos šalys laikysis kitokios nuomonės. Be to, gali būti trukdoma Ukrainos judėjimui į NATO ir ES.

„Jei šis scenarijus ar kažkas panašaus į jį išsipildys per ateinančius metus, daugelis ukrainiečių neišvengiamai jausis išduoti. JAV prezidento Joe Bideno pažadas „daryti viską, kas įmanoma“, kad atremtų Rusiją, bus neįgyvendintas. Putinas išliks valdžioje, nepaisant daugybės smurtinių nusikaltimų. Nesvarbu, ar mums tai patinka, ar ne, tai yra labiausiai tikėtinas rezultatas“, – teigia S. Tisdallas.

Nepaisant šios prognozės, jis priduria, kad teoriškai bet kuri pusė gali iškovoti lemiamą pergalę.

„Tačiau daug labiau tikėtina, kad nesant susitarimo, karas virs kruvina, brangia, žemo intensyvumo aklaviete, kuri truks ilgus metus. Niekam ši perspektyva nepatinka, išskyrus galbūt Kiniją ir ginklų gamintojus“, – reziumavo straipsnio autorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.