D. Peskovo sūnus pareiškė „Wagner“ gretose kariavęs Ukrainoje

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo sūnus pareiškė, kad jis tarnavo Ukrainoje kaip artileristas privačioje karinėje samdinių grupuotėje „Wagner“, praneša „Reuters“, remdamasi laikraščiu „Komsomolskaja pravda“.

V. Putino atstovo spaudai D. Peskovo sūnus Nikolajus Peskovas tikina karinės samdinių grupės „Wagner“ gretose kariavęs Ukrainoje.<br>Twitter/AP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
V. Putino atstovo spaudai D. Peskovo sūnus Nikolajus Peskovas tikina karinės samdinių grupės „Wagner“ gretose kariavęs Ukrainoje.<br>Twitter/AP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-23 12:26, atnaujinta 2023-04-23 12:36

Nikolajus Peskovas, 33 metų Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo sūnus, privačiam laikraščiui sakė, kad tarnavo Ukrainoje. „Reuters“ pažymi, kad tai retas viešas pavyzdys, kai aukšto Rusijos pareigūno sūnus kariauja kare.

„Tai buvo mano iniciatyva“, – interviu sakė D.Peskovas, kurio tėvas nuo 2008 m. eina V.Putino atstovo spaudai pareigas. – Aš tai laikiau savo pareiga.“

Tai, kad N.Peskovas tarnavo „Wagner“ pajėgose kaip paprastas artileristas, tvirtino ir grupuotės vadovas Jevgenijus Prigožinas.

N.Peskovas sakė, kad savo kontraktą atliko kiek mažiau nei pusmetį, prisidengęs išgalvotu vardu, kad nuslėptų savo tikrąją tapatybę.Vėliau jis gavo medalį „už drąsą“, rašė rusų laikraštis.

Paklaustas apie tėvo požiūrį į jo tarnybą, N.Peskovas atsakė: „Manau, kad jis manimi didžiuojasi. Tėvas man sakė, kad priėmiau teisingą sprendimą.“

N.Peskovas gimė 1990 m. ir gyveno Didžiojoje Britanijoje dešimtmetį po 1991 m. Sovietų Sąjungos žlugimo. Vėliau jis grįžo į Rusiją ir 2010–2012 m. tarnavo strateginėse raketinėse pajėgose.

Agentūra „Reuters“ taip pat rašo, kad 2022 m. įkalinto opozicijos politiko Aleksejaus Navalno bendrininkas, apsimetęs Rusijos kariuomenės pareigūnu, paskambino Nikolajui Peskovui ir pareikalavo prisistatyti į šaukimo biurą.

Pranešama, kad D.Peskovas jam pasakė, jog jis niekur nevyks ir situaciją spręs kitu lygmeniu, teigiama internete paskelbtame skambučio įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.