Po muštynių Oslo gatvėje prieš teismą stojo „Wagner“ dezertyru prisistatantis rusas

Rusas, tvirtinantis esąs su Kremliumi siejamos samdinių grupuotės „Wagner“ dezertyras, antradienį stojo prieš teismą Osle dėl gatvėje sostinės centre sukeltų muštynių.

​Rusas, tvirtinantis esąs su Kremliumi siejamos samdinių grupuotės „Wagner“ dezertyras, antradienį stojo prieš teismą Osle dėl gatvėje sostinės centre sukeltų muštynių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Rusas, tvirtinantis esąs su Kremliumi siejamos samdinių grupuotės „Wagner“ dezertyras, antradienį stojo prieš teismą Osle dėl gatvėje sostinės centre sukeltų muštynių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 12:34 PM

Andrejus Medvedevas prisipažino kaltas vasarį dalyvavęs muštynėse prie baro, po trijų savaičių priešinęsis sulaikymui ir turėjęs pneumatinį ginklą.

Prieglobsčio Norvegijoje prašantis 26 metų rusas neigė ankstų vasario 22-osios rytą policijos komisariate užpuolęs pareigūnus.

A. Medvedevas tvirtina keturis mėnesius kariavęs Ukrainoje kaip „Vagner“ narys ir lapkritį dezertyravęs, kai grupuotė tariamai prieš jo valią pratęsė kontraktą.

Potencialiai vertingas liudytojas A. Medvedevas suteikia žinių apie grupuotės žiaurumus Ukrainoje, nuo tada, kai atvyko į šalį, Norvegijos valdžia jį apklausia. Visų pirma, jis teigia žinąs apie „Wagner“ samdinių, atsisakiusių grįžti į mūšį, egzekucijas ir sako turįs tai rodantį vaizdo įrašą.

Atvykęs į Norvegiją, jis tapo tikru galvos skausmu šalies valdžiai.

Pasak jo advokato, sausį jis buvo trumpam suimtas už tai, kad atsisakė laikytis policijos nustatytų apribojimų. Kovo pradžioje jis taip pat buvo trumpam sulaikytas kaimyninėje Švedijoje. Jo advokatas sakė, kad jis kirto sieną norėdamas nusipirkti pigesnių cigarečių, nežinodamas, kad negali išvykti iš šalies, kol nagrinėjamas jo prašymas suteikti prieglobstį.

Lieka daug neatsakytų klausimų apie A. Medvedevo praeitį ir pabėgimo aplinkybes. Kai kurių ekspertų manymu, be pagalbos jis nebūtų galėjęs kirsti griežtai saugomos sienos. Jis pats tvirtina kirtęs užšalusią Pasviko upę, tekančią palei Rusijos ir Norvegijos sieną, persekiojamas kovinių šunų ir Rusijos pasieniečių, kurie į jį šaudė.

Nepriklausomai patikrinti jo pasakojimo kol kas neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?