Rusija išsiunčia Moldovos diplomatą

Rusijos užsienio reikalų ministerija nepageidaujamu asmeniu paskelbė Moldovos ambasados Maskvoje darbuotoją ir uždraudė keliems Moldovos pareigūnams atvykti į šalį dėl jų „antirusiškų pareiškimų“.

Moldovos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Moldovos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2023, 1:51 PM

Tai pranešė „Ukrinform“, remdamasi Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešimu „Telegram“ kanale.

Antradienį ministerija iškvietė Moldovos ambasadorių Rusijos Federacijoje Lilianą Darii pareikšti „ryžtingo protesto dėl nedraugiškų oficialaus Kišiniovo žingsnių Rusijos atžvilgiu“ ir „įteikti protesto notą“.

Rusija paskelbė Moldovos ambasados Rusijoje darbuotoją persona non grata, reaguodama į Moldovos valdžios balandžio 19 d. sprendimą dėl Rusijos ambasados Kišiniove darbuotojo.

Be to, Moldovos diplomatinės atstovybės vadovas buvo informuotas apie Rusijos sprendimą neleisti atvykti į šalį keliems Moldovos pareigūnams dėl jų „nuolatinių antirusiškų pareiškimų“, taip pat dėl Kišiniovo sprendimo prisidėti prie Europos Sąjungos sankcijų, nukreiptų į Rusijos piliečius.

Anksčiau pranešta, kad balandžio 17 d. Moldova neįsileido Rusijos Tatarstano Respublikos prezidento Rustamo Minichanovo, ketinusio dalyvauti renginyje autonominiame Gagaūzijos regione. Po kelių dienų Moldova pranešė išsiunčianti Rusijos diplomatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.