Buvusi Švedijos parlamento narė prisijungė prie Ukrainos kariuomenės

Buvusi Švedijos parlamento narė Caroline Nordengrip pasirašė sutartį su Ukrainos kariuomene, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“.

Buvusi Švedijos parlamento narė Caroline Nordengrip pasirašė sutartį su Ukrainos kariuomene.<br>Instagram nuotr., lrytas.lt koliažas.
Buvusi Švedijos parlamento narė Caroline Nordengrip pasirašė sutartį su Ukrainos kariuomene.<br>Instagram nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 9:29 AM, atnaujinta Apr 26, 2023, 9:41 AM

„Informacija apie mano prisijungimą prie Ukrainos kariuomenės pasklido gana greitai. Esu labai dėkinga už visas gautas žinutes ir žmonių iš viso pasaulio palaikymą. Esu kukli ir nežinau, ką pasakyti. Dėkoju jums. Pagalvokite, ar galite ką nors, kad ir mažą, padaryti dėl Ukrainos, ir prašau, padėkite jiems. Slava Ukraini (liet. Šlovė Ukrainai)“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė C.Nordengrip.

Ji pridūrė, kad kai kurios žiniasklaidos priemonės pranešė, jog ji įstojo į Ukrainos tarptautinį legioną. Tačiau, pasak jos, tai netiesa, nes ji tapo reguliariosios kariuomenės dalimi.

Interviu RFE/RL buvusi deputatė sakė, kad tarnaus 47-ojoje mechanizuotoje brigadoje ir jau ruošiasi išvykti į frontą, nors pastaruosius 15 metų savo gyvenimą siejo tik su politika gimtojoje šalyje.

Nuo 2018 iki 2022 m. C.Nordengrip buvo Švedijos demokratų partijos parlamento narė Riksdage. Tačiau keisti savo gyvenimą ji nusprendė praėjusiais metais, kai pamatė ir išgirdo naujienų apie Rusijos vykdytus žiaurumus Irpinėje ir Bučoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.