V. Putinas dekretu sudarė sąlygas laikinai perimti Rusijoje esančio užsienio turto kontrolę

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo sudarė sąlygas laikinai perimti šalyje esančio užsienio turto kontrolę, jei svetur areštuojamas Rusijos turtas. Tai trečiadienį pranešė „Sky News“.

V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 11:56 AM

Dekrete, kuris buvo paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje, tvirtinama, kad Maskva laikiną kontrolę jau pritaikė dviejų užsienio energetikos bendrovių – „Uniper SE“ ir „Fortum Oy“ – turtui.

Dokumente kalbama apie būtinybę skubiai imtis priemonių, kuriomis būtų galima atsakyti į „nedraugiškų“ šalių veiksmus. Kaip teigiama, laikina užsienio turto kontrolė galės būti atšaukta tik tokiu atveju, jei tam pritars V. Putinas.

Pasak Rusijos Valstybės turto fondo „Rosimuščestvo“, pritaikius laikinąją kontrolę, tam tikro užsienio turto savininkai nuosavybės teisių nepraras, tačiau nebegalės dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose.

Pernai spalį Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles‘is Michelis buvo užsiminęs, kad Europos Sąjunga (ES) svarsto galimybę panaudoti pagal sankcijas įšaldytą Rusijos turtą Ukrainos atstatymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?