Įkalintas Baltarusijos vyriausybės kritikas V. Babaryka atsidūrė ligoninėje

Įkalintas buvęs Baltarusijos prezidento rinkimų kandidatas Viktoras Babaryka iš kalėjimo kolonijos perkeltas į ligoninę, kur jam atliekama operacija, ketvirtadienį pranešė jį gydanti įstaiga.

 V. Babaryka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 V. Babaryka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-27 14:55

59 metų V. Babaryka buvo vienas iš svarbių kandidatų, norėjusių mesti iššūkį prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai 2020 metų rinkimuose, po kurių kilo masiniai protestai, kai autoritarinis lyderis pasiskelbė laimėjęs, nors buvo gauta daug pranešimų apie sukčiavimą.

V. Babaryka buvo nušalintas nuo kandidatavimo, o 2021 metais nuteistas 14 metų kalėti dėl kaltinimų kyšininkavimu ir mokesčių vengimu.

Baltarusijos Novopolocko miesto centrinė ligoninė patvirtino, kad „Babaryka yra operuojamas“ po to, kai Baltarusijos aktyvistų grupė pranešė, kad opozicijos veikėjas balandžio 24 dieną buvo pervežtas gydytis.

Jo spaudos tarnyba patvirtino, kad jis yra ligoninėje, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Autoritarinė Baltarusija įkalino arba ištrėmė visus svarbiausius politinius veikėjus, kurie prieštaravo A. Lukašenkos perrinkimui, ir nuslopino aktyvistų grupes bei nepriklausomus žurnalistus.

Vakarų šalys Baltarusijai įvedė sankcijas už represijas ir už tai, kad ji leido Rusijos kariuomenei pulti Ukrainą iš savo teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.