Čekija ir Slovakija nori matyti Ukrainą ES ir NATO

Čekijos ir Slovakijos vadovai per bendrą savo apsilankymą Kyjive parėmė Ukrainos siekį tapti ir ES, ir NATO narėmis. „Ukrainos narystė ES ir NATO mums yra ne klausimas ar, o kada“, – penktadienį po susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu feisbuke rašė Čekijos prezidentas Petras Pavelas.

Ukraina ir ES.<br>123rf nuotr.
Ukraina ir ES.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-28 20:28

Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova patikino: „Prezidente Zelenski, man garbė yra pareikšti jums mūsų paramą“. Su Ukraina siejama bendra ateitis, rašė ji taip pat feisbuke. P. Pavelas ir Z. Čaputova kartu paskelbė savo susitikimo su Ukrainos kolega nuotraukas.

Čekijos ir Slovakijos vadovai be Kyjivo apsilankė ir smarkiai karo paveiktuose priemiesčiuose. Bučoje P. Pavelas kartu atvykusiems TV stoties ČT24 žurnalistams sakė neabejojantis, kad Rusija tyčia atakuoja civilinius taikinius. „Iš didelio atakų prieš civilinius taikinius skaičiaus negalima daryti jokios kitos išvados, kaip tik tą, kad tai daroma sąmoningai. Kartais gali pasitaikyti navigacijos klaidų ar klaidingų duomenų apie taikinius.

Tačiau toks didelis skaičius jau negali būti klaida. Vienareikšmiškai tai yra planas sukelti chaosą ir siaubą tarp civilių gyventojų, kad jie darytų spaudimą vyriausybei nusileisti“, – kalbėjo P. Pavelas. Jis pabrėžė, kad ukrainiečiai ir jų sąjungininkai tam nepasiduos.

Čekija ir Slovakija, kurios prieš tris dešimtmečius sudarė bendrą valstybę, nuo Rusijos invazijos pradžios yra tarp ištikimiausių politinių ir karinių Ukrainos rėmėjų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.