V. Putinas įsakė kurti karui Ukrainoje skirtus muziejus

Prezidentas Vladimiras Putinas įsakė Rusijos vyriausybei imtis kurti muziejus, skirtus Maskvos vykdomam puolimui Ukrainoje, apie tai paskelbta Kremliaus svetainėje.

V.Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V.Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Prezidentas Vladimiras Putinas įsakė Rusijos vyriausybei imtis kurti muziejus, skirtus Maskvos vykdomam puolimui Ukrainoje, apie tai paskelbta Kremliaus svetainėje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Prezidentas Vladimiras Putinas įsakė Rusijos vyriausybei imtis kurti muziejus, skirtus Maskvos vykdomam puolimui Ukrainoje, apie tai paskelbta Kremliaus svetainėje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-28 10:13

Nauji regioniniai ir savivaldybių muziejai turėtų būti „skirti specialiajai karinei operacijai ir jos dalyvių žygdarbiams“, sakoma ketvirtadienį Kremliaus tinklalapyje paskelbtame oficialiame dokumente, pasirašytame trečiadienį.

Ukrainos užpuolimą, pradėtą 2022 m. vasarį, Rusija vadina „specialiąja karine operacija“.

Imdamasis muziejų iniciatyvos, V. Putinas sakė, kad atitinkamos institucijos turėtų apsvarstyti, kaip eksponuoti „su specialiąja karine operacija susijusius artefaktus“.

Vyriausybė taip pat turėtų apsvarstyti, kaip „organizuoti specialiosios karinės operacijos istorijos mokymą“ švietimo sistemoje, pridūrė jis.

Apie Rusijos praeities karinius žygdarbius, ypač Antrojo pasaulinio karo metais, pasakoja daugybė muziejų, parodų ir paminklų.

Nuo puolimo Ukrainoje pradžios Rusija priėmė daugybę įstatymų, skirtų užgniaužti bet kokią kritiką, įskaitant įstatymą, baudžiantį už kariuomenės ir jos veiksmų „diskreditavimą“. Tiek politiniai oponentai, tiek paprasti piliečiai pagal naujus įstatymus nuteisiami griežtomis laisvės atėmimo bausmėmis.

Rusija taip pat padidino socialinę pagalbą kovotojams ir jų šeimoms bei įvedė specialius kursus mokyklose, per kuriuos propaguojama vyriausybės pozicija konflikto atžvilgiu.

Gatvėse ir socialiniuose tinkluose Maskva pradėjo kareivių verbavimo kampaniją. Vos per dvi dienas priimtas naujas įstatymas, palengvinantis naują mobilizaciją į kariuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?