Kruvinas įvykis Serbijoje: dėl šaudymo mokykloje žuvo mažiausiai devyni žmonės Tarp jų – aštuoni mokiniai

Po šaudymo Serbijos sostinės Belgrado mokykloje žuvo mažiausiai aštuoni mokiniai ir apsaugos darbuotojas.

Po šaudymo Serbijos sostinės Belgrado mokykloje žuvo mažiausiai aštuoni mokiniai ir apsaugos darbuotojas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Po šaudymo Serbijos sostinės Belgrado mokykloje žuvo mažiausiai aštuoni mokiniai ir apsaugos darbuotojas.<br>AP/Scanpix nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
Po šaudymo Serbijos sostinės Belgrado mokykloje žuvo mažiausiai aštuoni mokiniai ir apsaugos darbuotojas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Po šaudymo Serbijos sostinės Belgrado mokykloje žuvo mažiausiai aštuoni mokiniai ir apsaugos darbuotojas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 12:55 PM, atnaujinta May 3, 2023, 4:50 PM

Dar šeši mokiniai ir mokytojas per išpuolį buvo sužeisti ir išvežti į ligoninę, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Dėl trečiadienio rytą įvykdyto išpuolio Belgrado centre esančioje Vladislavo Ribnikaro mokykloje policija suėmė 14-metį mokinį.

Įtariama, kad įtariamasis panaudojo savo tėvo ginklą, pranešė pareigūnai.

Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl incidento motyvų.

Šalmais ir neperšaunamomis liemenėmis vilkintys pareigūnai 08.40 val. vietos laiku (09.40 val. Lietuvos laiku) aptvėrė teritoriją aplink mokyklą, esančią centriniame Vračaro rajone.

„Policija į įvykio vietą nedelsdama išsiuntė visus turimus patrulius ir sulaikė įtariamą nepilnametį – septintos klasės mokinį, kuris, kaip įtariama, paleido kelis šūvius iš savo tėvo ginklo mokinių ir mokyklos apsaugos link“, – sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Vietos žiniasklaidoje pasirodė vaizdai, kuriuose, kaip teigiama, matyti, kaip policija iš įvykio vietos išveda įtariamąjį.

„Mačiau, kaip iš mokyklos išbėgo vaikai, kurie šaukė. Atėjo tėvai, juos apėmė panika. Vėliau išgirdau tris šūvius“, – Serbijos valstybiniam transliuotojui RTS pasakojo vienas mokinys.

Vienos mokyklos mokinės tėvas Milanas Miloševičius sakė, kad jo dukra buvo klasėje, kurioje buvo šaudoma, ir jai pavyko pabėgti.

„(Berniukas) iš pradžių nušovė mokytoją, o paskui pradėjo šaudyti atsitiktinai“, – kalbėjo M.Miloševičius transliuotojui N1.

„Mačiau po stalu gulintį apsaugos darbuotoją. Mačiau dvi mergaites su krauju ant marškinėlių. Jie sako, kad šaulys buvo tylus ir geras mokinys. Jis neseniai įstojo į jų klasę“.

Centrinio Vračaro rajono, kuriame yra mokykla, meras Milanas Nedeljkovičius pranešė, kad gydytojai kovoja, siekdami išgelbėti mokytojo gyvybę.

Serbijoje, kurioje galioja labai griežti ginklų įstatymai, masinės šaudynės yra palyginti retas reiškinys, tačiau ginklų nuosavybė šalyje yra viena didžiausių Europoje.

Vakarų Balkanuose yra šimtai tūkstančių nelegalių ginklų, kurie atsirado po karų ir neramumų dešimtajame dešimtmetyje. Apskaičiuota, kad 2019 m. Serbijoje 100 gyventojų teko 39,1 šaunamojo ginklo.

Policija: įtariamas Belgrado šaulys buvo parengęs detalų nusikaltimo planą

Paauglys, įtariamas trečiadienį surengęs devynių gyvybių pareikalavusias šaudynes mokykloje Serbijos sostinėje Belgrade, prieš šiurpų nusikaltimą buvo parengęs detalų jo planą. Tai pranešė vietos policija.

Mirtini šūviai buvo paleisti 8 val. 40 min. vietos (9 val. 40 min. Lietuvos) laiku Vračaro rajone įsikūrusioje pradinėje mokykloje. Pasak Belgrado policijos vado Veselino Miličiaus, įtariamasis „šaudynes planavo mėnesį ir buvo sudaręs planuojamų nužudyti vaikų sąrašą“.

Šis incidentas sukrėtė Serbiją, kur tokio masto šaudynių iki tol nebuvo kelis dešimtmečius. Šalies vidaus reikalų ministerijos duomenimis, per išpuolį žuvo aštuoni vaikai ir sargas. Sužeisti dar septyni žmonės, įskaitant šešis vaikus ir mokytoją. Ministerijos teigimu, į įvykio vietą atvykusios policijos pajėgos tęsia darbą, siekdamos išsiaiškinti visus faktus ir aplinkybes.

Smurto panaudojant šaunamuosius ginklus atvejai Serbijos mokyklose yra itin reti. Šioje šalyje ginklui įsigyti reikalingas specialus leidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.