Belgijoje suimti džihadistai, įtariami rengę „teroro išpuolį“

Belgijos policija suėmė septynis asmenis, įtariamus džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ rėmimu ir „teroristinio išpuolio“ planavimu, ketvirtadienį pranešė prokurorai.

 Sulaikymas Belgijoje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Sulaikymas Belgijoje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-04 20:13

Beveik visi įtariamieji yra etniniai čečėnai, trys iš jų turi Belgijos pilietybę, sakoma prokurorų pranešime. „Tikslus planuojamos atakos taikinys dar nenustatytas“, – sakė jie.

Policija, remiama elitinių padalinių, surengė reidus pagal devynis adresus keliuose vakarų Belgijos miestuose, operacijai vadovavo terorizmo bylas tiriantis teisėjas.

Teisėjas „vėliau“ nuspręs, ar pakanka įrodymų pareikšti įtariamiesiems kaltinimus, sakoma pareiškime. „Galimi kaltinimai yra dalyvavimas teroristiniame pasikėsinime ir teroristinės grupuotės veikloje bei teroristinio išpuolio rengimas“, – sakoma jame.

Prokurorai pridūrė, kad visi septyni suimtieji „įtariami rengę teroro aktą Belgijoje“. Visi „priklauso tvirtų „Islamo valstybės“ rėmėjų grupei“.

Policijos reidai vyko Gento mieste ir mažesniuose Ruselarės, Meneno, Ostendės ir Vėvelgemo miestuose.

„Islamo valstybės“ grupuotė prisiėmė atsakomybę už 2016 m. kovo 22 d. Belgijoje įvykdytus savižudžių sprogdinimus Briuselio oro uoste ir sostinės metropolitene, per juos žuvo 32 žmonės, šimtai buvo sužeisti.

Dauguma Rusijos Šiaurės Kaukazo regiono Čečėnijos respublikos gyventojų yra musulmonai. Čečėniją diktatoriškai valdo Kremliui ištikimas Ramzanas Kadyrovas, remiantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino karą Ukrainoje ir pasiuntęs į jį savo miliciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.